Det gick bra att ta sig igenom och förbi Hamburg utan GPS. Vi har ju kört där några gånger förut.
Vi stannade vid Scandinavian Park, gränshandeln vid Flensburg. Det är en bra plats att handla på. Det finns väldigt stora parkeringar för husbilar och husvagnar, och i affären finns det mesta. Vi köpte plasttallrikar, färskvaror, bratkartoffeln (färdig stekpotatis som bara är att värma), spätzle (ungefär som pasta fast med mer ägg och mjöl tror jag), nya snapsglas med döskallar på, toavätska och alkohol förståss.
Vid gränsen mot Danmark var det enfiligt och sänkt hastighet. Det fanns mycket poliser och tullare där, men de enda som stoppades var några som åkte i en vit skåpbil. De kollade på nummerskylten, bilen och oss, sedan vinkade de förbi oss. Vi behövde aldrig stanna helt.
På eftermiddagen kom vi fram till Uge Lystfiskeri & Camping, som finns i danska campingkatalogen. Det tar ca 30 minuter att köra från gränshandeln till campingen.
Adress: Åbenråvej 95, Uge, Tinglev
Pris/natt: Själva platsen är gratis, man betalar bara per person. För vuxna kostar det 75 kr/natt.
Uge Lystfiskeri är en trevlig camping. Ägarna är trevliga, och man blir väl mottagen när man kommer. När man checkar in får man titta på en karta vart man vill stå, och sedan rekommenderar de en plats. De har olikfärgade magnetmarkeringar på kartan som visar vart det är ledigt.
Man får ett kort som laddas med pengar, det använder man både för att handla i affären, duscha och för att få fiska. Det går att betala med kontanter i affären också, men till fisket och duschen måste man använda kortet som man får. Om det finns pengar kvar på kortet när man åker dras det av på campingavgiften.
På campingen finns fyra fiskesjöar. Tre lite större, och en liten sjö för barn. Sjön längst upp på bilden har badstrand i högra änden, så där är det fiskeförbud. Det syns både på kartan och vid sjön vart gränsen till badstranden går.
Själva campingen är ganska stor till ytan, men det finns inte så många platser.
När man kör in är det inga problem med att hitta vart man ska. Det finns stora och tydliga skyltar, och man får med sig en liten karta dessutom.
Vi råkade få samma plats som vi hade sist vi var där. Vi kom inte ihåg platsnumret, så vi chansade när vi såg kartan i receptionen. Det var en bra plats.
Platserna är extremt stora. 170 m² gissar vi på. På varje avdelning ska det stå åtta ekipage, är det tänkt. Man får räkna ut vart tomtgränserna går med hjälp av elstolparna. El ingår i priset.
Det regnade inte, men vi fick ändå se en fin regnbåge över bilen. Det var blåsigt och kallt, så vi fick användning av vår sidovägg.
På den här sektionen fanns det plats för fem ekipage till. Om vi hade varit i Holland skulle de säkert ha klämt in minst det dubbla.
Den här campingen ligger ute på landsbygden, mitt ute i ingenstans. Det är inte mycket folk där. Jag tycker att det är lite konstigt. Campingen är fin och välskött, det finns en hel del att göra på själva campingen, och dessutom ligger den väldigt nära gränshandeln. Det borde vara mer folk där.
Här hittade jag en sektion med lite mer folk. De flesta verkar ha sina husvagnar uppställda hela säsongen. Flera hade båtar och all möjlig utrustning med sig, men jag tror inte att man fick ha båt i campingens sjöar.
Det är lätt att komma åt toatömning och spillvattentömning. Hela gräsmattan bakom det lilla huset är tom, så där kan man vända för att få bilen åt det håll som man vill ha den åt. I huset finns även färskvatten.
Det finns flera lekplatser på campingen, det här är den lilla. Den ligger lite undangömd inne på säsongarnas område.
Här är ett lite större lekområde, med studsmattor, planer för olika bollsporter och lite annat.
Fotbollsgolf finns det också. Det är en riktigt stor bana.
På campingen finns det ett stall, åsnor och getter.
Eftersom vi hade varit i gränshandeln blev det romprovning på kvällen. Vi skulle ändå inte åka någonstans dagen efter.
Resten av kvällen gick vi runt och tittade lite på de olika sjöarna. Här är badstranden. I bortre änden av sjön får man fiska, men inte vid badet.