Om mig

P1150476

Jag som driver den här bloggen heter Helen. Jag är född 1970, i Södermanland men bor numera i Köping, Västmanland. Jag bor ihop med Lennart (Lelle) och katten Olivia. Min bonusdotter Miranda har flyttat hemifrån.

Jag tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Jag drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba inom industrin och bara resa runt på heltid. Inte för att jag inte vill jobba, utan för att det skulle kännas bra mycket bättre att fara runt kors och tvärs med husbilen, än att gå till ett arbete på en fabrik. Eller till något annat ställe med fasta tider, för den delen.

Vår första husvagn köpte vi 2001. Det var en Polar 470, av 1977 års modell. Genom åren har vi bytt till ett antal nyare husvagnar. 2009 köpte vi vår första husbil, en Eura Mobil av årgång 2004. Det är ett val jag inte ångrar. Hösten 2012 bytte vi upp oss till en 07:as Bürstner, som vi trivdes väldigt bra med. 2019 bytte vi till en Knaus som det visade sig att vi inte alls skulle trivas med, så 2020 bytte vi igen, till en 2011´s Rapido.

Favoritresmål? Det är svårt att säga, det beror på humöret. Den norska naturen är vacker, Lofoten var vackert, Norrland är vackert, Gotland, Smygehuk var vackert. Som bakgrundsbild på bloggen har jag ett foto som jag tog i Torne Träsk, där det också är mycket vackert. Jag campar lika gärna i skogen som på en camping. När det gäller campingar så föredrar jag de mindre före de stora.

Semestern 2012 konstaterade vi att vi har varit i Sveriges alla väderstreck: Treriksröset, Smygehuk, Strömstad och Haparanda. Vi har även stannat i, eller passerat, Sveriges alla län och landskap.

De senaste åren har vi börjat utforska resten av Europa. Vi har fått flera olika favoritländer med tiden, och hunnit med att besöka bland annat Danmark, Tyskland, Portugal, Spanien, Frankrike och Italien.

Jag tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Folksamlingar försöker jag i möjligaste mån undvika, jag går hellre runt i min egen lilla värld och funderar på tillvaron.

Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa. Nu när jag har fått glasögon så kan jag faktiskt läsa igen, och det känns bra.

2014-01-04 m001Jag, hemma, med diverse olika färger på håret, i vanlig ordning.

Sen påsk, värme och sol. Färjestaden, Öland.

Påsköl, Kårehamns ställplats, Öland.

jagJag, med påskfärger i håret, på en rastplats i Tyskland.

Den här bloggen handlar om mina upplevelser när jag, min sambo och katten reser runt med husbilen. Jag skriver vad jag tycker om olika campingar och sevärdheter vi har snubblat över genom åren, lite tips och trix och annat smått och gott som händer under våra resor.

Ibland blir det ros, ibland blir det ris. Ibland stämmer inte mina upplevelser med andras. Ibland stämmer de. Avgör själv, helt enkelt. Jag vill gärna ha tips från andra om olika resmål och upplevelser.

Kom ihåg att det är mina egna upplevelser jag skriver om, en helt vanlig person som tycker om att utforska världen.

Hoppas att den som läser får en trevlig stund, lämna gärna ett litet avtryck i kommentarsfältet, så blir jag glad.

Våra fordon:

 • Polar 470, 1977. Husvagn köpt 2001
 • Polar 535, 1980. Husvagn köpt 2005
 • Sävsjö 5,6, 1992. Husvagn köpt 1992
 • Eura Mobil 6.65 HS, 2004. Husbil köpt 2009
 • Bürstner Elegance i 8,21, 2007. Husbil köpt 2012
 • Knaus 800 LEG 08, 2007. Husbil köpt 2019
 • Rapido 10066, 2011. Husbil köpt 2020

11 kommentarer till Om mig

 1. Helene Petterson skriver:

  Hej, Helen och Lelle. nu har vi hittat din sida. Oj vad mycket ni hunnit med, så nu har vi en hel del att läsa. Kul att ses och höra dina berättelser. Vi kanske syns igen. Helene och Thomas Ludvika

  • Helen skriver:

   Kul att ni hittade sidan. Den kommer att uppdateras så fort jag hinner med den här sommarens upplevelser. Nu är vi vid Ölandsbron. Ha det bäst 😉

 2. Tjenare Helen tror du fotfarende at Mickelmads camping Finn kvar på Øland jeg skulle tænke meg att åka dit och telts i juni Tack och hej do Christine i Danmark 👍🏕

  • Helen skriver:

   Oj, jag har ingen aning, det var så länge sedan vi var där. Det är nog bäst att du försöker hitta deras hemsida, eller om det finns ett telefonnummer någonstans.

 3. Hasse skriver:

  hej. Jag har funderat på att besöka Krampenområdet några gånger för att flugfiska. Kan du ge några tips och kanske några koordinater där man kan stå med husbil?

  Tack för en trevlig hemsida/Hasse

  • Helen skriver:

   Hej, kul att du hittade hit. Det finns ganska många bra platser att stå på med husbil i Krampenområdet. Vid N59.707613° E15.569353° (om jag har skrivit rätt) finns en trevägskorsning precis vid stora Krampensjön. Det finns platser för husbil både i korsningen och längs alla tre vägarna. Flugfiskesjön har varit avstängd i några år eftersom den är sur, men det går att komma åt att kasta runt de andra sjöarna om man är duktig. Fiskekort finns bland annat i kiosken i Bernshammar, och på Q8 i Köping, om man passerar där. Lycka till!

 4. vispop skriver:

  Hej igen Helén,
  Ni far runt som bara den. Alltid trevlig läsning. Vad sägs om ett gästinlägg hos mig? http://www.minhusvagn.com/2012/09/gastbloggare-sokes.html

 5. mattias och pradit skriver:

  Tack för en underbar blogg du har verkligen gett mig och min sambo lite tips om hur vi kommer till trollstigen och fått se alla dina fina bilder otroligt vackra bilder du tagit .. fortsätt med att resa och ge inte upp hoppet om vad det än du önskar dig .
  mvh Mattias och Pradit
  PS vi kommer fortsätta läsa din blogg för den gav så mycket DS

 6. Josef Boberg skriver:

  Dina drömmar är desamma för mig ❗ – och Drömmar kan slå in = Allt Är Möjligt ❗ 🙄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s