Luxemburg

Det fanns ingen gränskontroll mellan Tyskland och Luxemburg vid Trier, där vi åkte in. Vägarna som vi åkte på i Luxemburg var väldigt bra. Det var inga avgifter, det var bara att åka. Man får se till att inte missa någon hastighetsskylt. Det fanns många sådana skyltar, och många poliser på vägarna.

Landsväg i bra skick i Luxemburg.

Skyltningen skulle kunna ha varit bättre, det var väldigt bra att ha en GPS. När vi åkte från campingen i närheten av Diekirch, tog det inte lång tid innan vi kom till ett vägarbete, där det fanns en avstängd bro, som vi skulle ha åkt över. Några skyltar om hur vi skulle åka istället såg vi inte. Vi försökte hitta någon annan väg, men GPS:n ville leda tillbaka oss till bron hela tiden. De städer och byar vi kom förbi fanns inte med i min kartbok. Den brukar fungera bra, men inte i Luxemburg. Det slutade med att vi körde vilse.

I de flesta korsningarna fanns det inga skyltar alls.

Även de större vägarna blev små när man passerade en stad.

På campingen var alla vi träffade mycket trevliga. De var nyfikna på oss som var svenskar, och ville gärna prata. De pratade bra engelska. Campingen vi stod på var väldigt trevlig. Den var väldigt väl underhållen. Det verkade hela Luxemburg vara. Det var ett rent och fräscht land, såg det ut som. Det var inga problem att parkera en stor husbil vid en mataffär. Luxemburg var helt enkelt ett mycket trevligt land att vara turist i.

Camping op der Sauer i Luxemburg.