2021-08-02, dag 18. Skabram Camping, Jokkmokk.

Vi åkte in till Arvidsjaur i lagom tid för att affärerna skulle hinna öppna. Nu skulle vi gå på jakt efter nya byxor till Lelle.

Nytt för oss var att de har byggt om parkeringen bakom systembolaget där vi har parkerat förut. Nu har de gjort riktiga platser för större fordon. Kanonbra.

Arvidsjaur var väldigt öde en måndagsförmiddag. Affären där Lelle brukar köpa byxor hade minskat till halva storleken, och en elaffär hade flyttat in. Det fanns inga byxor som Lelle ville ha.

På torget nästan mitt i stan ligger Sibylla. Det var väldigt tomt på folk där också. Det kan bero på att klockan bara var 11 en måndagförmiddag. Efter mindre än en timme i Arvidsjaur kände vi oss färdiga och gick tillbaka till bilen.

Norr om Arvidsjaur var det långa vägarbeten med riktigt dålig väg. De hade fräst upp vägbanan och lämnat den så. Hela bilen skakade när vi kröp fram i mindre än 20 km/h. Efter en mil vägarbete blev vägen bra en stund, sedan kom en ny skylt som visade att vi hade ytterligare fyra mil vägarbete att se fram emot. Då svängde vi, på vinst eller förlust. Vi hamnade på en grusväg som var väldigt mycket bättre än den uppfrästa asfalten på E45. Fem mil grusväg mitt ute i ingenstans blev det, innan vi till slut hamnade i Älvsbyn. Där gjorde vi en liten paus och besökte en mataffär, innan vi for vidare mot Boden. Vi undvek vägarbeten och hamnade därför inåt landet igen. Helt plötsligt var vi i närheten av Jokkmokk. Då var klockan över 16.00, och Lelle var trött efter allt körande och parerande av sprängsten på vägarbetsvägar och gropar i grusvägar. Alltså tog vi in på första bästa camping. Det visade sig vara Skabram Camping, som vi var på förra året.

GPS: 66.606110, 19.762179

Pris: 180 kr utan el

Skabram Camping är en trevlig liten camping med ca 20 platser för husbil och husvagn. Det är ca 3 kilometer in till centrum i Jokkmokk. Campingvärdarna är väldigt trevliga. Eftersom vi var där förra året sa de att vi kunde få samma plats om vi ville, annars skulle de följa med och guida oss. Det dög bra med vår gamla plats, så vi åkte dit själva.

Vi stannade vid servicehuset och fyllde vatten först, och det tog en evighet kändes det som. Det går inte att tömma spillvatten, i övrigt finns allt. Servicehuset är fräscht med bra duschar.

Det finns en gräsplan, men där vill de helst inte ha tunga fordon. Vi stod på en liten grusplan, och det funkar för oss. Den var plan och hård, så bilen hamnade bra på en gång.

Precis bredvid campingen finns en sjö. Där finns en bastu, en liten badplats och ett par roddbåtar som campinggäster får låna gratis. Fiskekort finns i receptionen om man vill fiska.

På den här campingen finns ingen lyx. Det finns inga spaanläggningar eller pooler. Man är i naturen, helt enkelt, och för mig är det lyx.

Det finns flera platser där man kan göra upp en eld eller grilla.

Campingen har ett eget litet zoo där det finns getter, höns och lamor. Det är gratis att gå in, men man ska kontakta ägarna först för att få instruktioner. Barn får inte vara själva där.

Vi tittade bara snabbt på kvällen. Då var alla djur inomhus, förutom den här geten.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s