2016-08-13, dag 30. Tyskland och Zelt und Wohnmobilplatz Heidesee.

001-2016-08-13-001-holland

Vi fortsatte mot nordost genom Holland och in i Tyskland. Nu var nästa mål att ta oss in i Danmark, där vi tänkte stanna och fiska ett par dagar. I Holland finns det mycket vatten, och vägarna är bra för det mesta, så det är trevligt att åka där.

002-2016-08-13-005-holland

Det är inte alltid man ser vattnet längs vägen i Holland. Ofta bygger de stora skyddsvallar bredvid vägen.

003-2016-08-13-006-holland

Precis före Rotterdam slutade GPS:n att fungera. Det är inte kul när man vet att man ska ta sig igenom större städer. Som tur var är jag faktiskt bra på att läsa kartor, så det var bara att bläddra fram rätt sida i boken. Det fungerade, vi tog oss igenom och förbi både Rotterdam, Gouda och Utrecht utan att köra fel. I Holland är de väldigt bra på att sätta ut skyltar längs vägarna, och det hjälpte oss så klart mycket.

004-2016-08-13-015-zelt-und-wohnmobilplatz-heidesse

Mellan Osnabrück och Bremen tyckte vi att vi hade åkt tillräckligt långt. Det finns en camping där, Zelt und Wohnmobilplatz Heidesee, som vi har campat på förut. Campingen är inget speciellt, men den duger bra som övernattningsplats. Jag skulle inte vilja stå där någon längre tid, för det finns inte mycket att göra inom gångavstånd. Fördelen är att den ligger så nära motorvägen om man är på väg någonstans. Campingen finns i BordAtlas, man söker på Holdorf.

GPS: N52°34’38” E8°6’54”

Pris/natt: 2 personer med husbil 9 €

Det är väldigt trevligt folk i receptionen, och servicehuset är fräscht. Resten av campingen är väl lite si och så.

005-2016-08-13-016-zelt-und-wohnmobilplatz-heidesse

006-2016-08-13-017-zelt-und-wohnmobilplatz-heidesse

Campingen är inte stor. Man får ställa sig där det är ledigt på en stor gräsplan.

007-2016-08-13-009-zelt-und-wohnmobilplatz-heidesse

Precis vid infarten till campingen fanns det en mindre gräsplan, där vi ställde oss. Där fick vi vara lite mer ifred. På den här campingen är det mer regel än undantag att folk har sina hundar lösa. Det springer hundar överallt, tyvärr. Värst var det på den stora gräsplanen.

008-2016-08-13-008-zelt-und-wohnmobilplatz-heidesse

Vi blev bara fyra ekipage på den här lilla avdelningen. Det var bara två lösa hundar där, så det var lite lättare att hålla koll på dem så att de inte sprang in i vår bil till katten. Hon fick vara ute under strikt övervakning, ju fullare karln i husbilen längst bort blev, desto längre bort sprang hans två hundar, så då fick Olivia vara inne, tyvärr.

009-2016-08-13-012-zelt-und-wohnmobilplatz-heidesse

Bredvid campingen finns en liten sjö med badstrand och dykmöjligheter. Campingen har påfyllning av dyktuber.

010-2016-08-13-010-zelt-und-wohnmobilplatz-heidesse

Det bästa på den här campingen är deras schnitzel i svampsås. Maten är mycket bra här. Det är dessutom billigt: 21 € för varsin portion schnitzel och öl.

011-2016-08-13-011-zelt-und-wohnmobilplatz-heidesse

Ägarens hund patrullerar på campingen. Han kommer och går som han vill, även inne på restaurangen. Han har en fin arbetsklädsel, en liten väst som det står ”Platzwart” på. Den här hunden bryr sig inte ett dugg om katter, berättade campingägaren. Han är livrädd för dem, men det vill han helst inte visa, så han låtsas helt enkelt som att han inte ser dem och går åt ett annat håll. Rädslan kommer ifrån att han fick en ilsken katt på ryggen när han var valp.

012-2016-08-13-018-zelt-und-wohnmobilplatz-heidesse

Olivia stannade inne och tog det lite lugnt. Det var alldeles för mycket hundar för hennes smak, och dessutom började det regna igen.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s