2017-07-31. Punka och Camping des 2 Rives.

Vilken skitdag, som ändå blev bra till slut.

När vi åkte på morgonen var allt frid och fröjd. Solen sken, det var lagom varmt, och vi tuffade fram på småvägar genom den franska landsbygden.

Vi stannade vid en affär i en liten by som ingen som inte bor där kan uttala namnet på, och hoppade ur bilen för att handla mat. Då hörde jag ett pysande ljud och tittade på däcket. Jag såg den sista luften försvinna. Ingen av oss kan ett ord franska, så vi försökte prata engelska med några på parkeringen, men de bara ryckte på axlarna. Jag pekade på däcket, och då ryckte de ännu mer på axlarna.

Vi gick in i affären och handlade det vi behövde ha, och passade på att fråga butikspersonalen om de kunde hjälpa oss på något vis. Samma som på parkeringen, de ryckte bara på axlarna och såg oförstående ut.

Efter mycket googlande hittade jag info på Motormännens hemsida. Där stod det att man skulle kontakta sitt försäkringsbolag vid problem utomlands. Vi ringde Folksam, och det visade sig att vi hade en assistansförsäkring som gällde i hela Europa, så det enda vi behövde göra var att vänta. De skulle fixa allt.

Efter några timmars väntan på den varma parkeringen, såg vi en underlig bil svänga ut från en byggnad tvärsöver gatan, och köra mot oss. Det fanns visst en däckfirma 50 meter från där vi var, och det konstiga på bilen var en stor kompressor.

En mycket trevlig farbror reparerade vårt däck på några minuter. Han pratade också bara franska, men han försökte få oss att förstå, vilket var mer än man kan säga om personerna på parkeringen och inne i butiken. Med hjälp av min svensk-franska fickparlör förklarade han att vi hade fått in en spik i däcket, och att lagningen var permanent. Vi skulle hålla ett öga på däcket idag och imorgon, för säkerhets skull. Sedan ville han ha 20 €. Det var inte så farligt dyrt ändå för en akututryckning.

Trötta efter dagens äventyr och långa väntan på den varma asfaltsparkeringen, bestämde vi oss för att hitta en camping i närheten. Ca 10 mil från där vi var fanns Camping des 2 rives. Där har vi varit förut, och vi vet att det nästan alltid finns plats där trots sen ankomst, så vi åkte dit. Lite längre än vi ville, men tryggt kändes det som.

Camping des 2 Rives är en bra camping. Namnet kommer från de två floderna som flyter förbi, Mesvrin och Arroux.

GPS: N 46°51’42” E 4°11’31”

Pris: 23.70 €, två personer utan el

När vi kom fram var platserna med skugga slut så klart. Det holländska ägarparet tyckte att vi såg trötta och varma ut, så de fick hela historien om punka, icke engelsktalande fransmän, väntan på däckreparation och allt. Och därför kom vi till campingen där vi visste att det var bra. Det fanns ju inga skuggplatser för det, men ägarna (som är väldigt trevliga) sa att nästa gång vi får problem i Frankrike så ringer vi dem, numret finns på deras visitkort, och så hjälper de oss om vi berättar att vi är de där svenskarna som de känner igen. Fattar någon hur bra det kändes?

På campingen går en väg runt en väldigt stor gräsplan. Man står vid sidan om vägen om man vill ha skugga, för där är det stora träd. Mitt på gräsplanen är det ett stort lekområde på halva planen, och platser utan skugga på andra halvan.

Efter lite överläggning kom ägaren på att en av buskarna han har planterat var kanske lite större än de andra, så där kunde åtminstone katten ligga i skugga. Han pekade vart det var, och vi åkte dit, tacksamma för Olivias skull.

Det här kommer att bli väldigt bra om några år, när buskarna blir större. Skuggplatser är eftertraktade i Frankrike.

Olivia gillade sin skuggplats under busken. Hon syns knappt på bilden, men hon ligger där och tittar.

Här finns en väldigt stor lekplats, för både små och större barn. Här får ungarna springa runt så mycket de vill. Det finns lite lekar ledda av vuxna också.

Servicehuset är väldigt enkelt, men det är inga större fel på det. Det finns ingen värme där inne, men det behövs inte en fransk sommar.

Här är en av floderna. Det finns ingen badstrand, men vi har badat där flera gånger. Det finns en liten stig av något slag som det går att ta sig ner till vattnet på, om man håller i sig i några grenar. Det är många som badar där, men vi kom fram så sent så alla hade badat färdigt. Campingen hyr ut kanoter också.

Här finns lite enklare mat/snacks och glass. En gång i veckan har de gemensam middag för campinggäster. Då bjuds det på hemlagad fransk mat. Det måste man föranmäla sig till tidigt på dagen.

Sent på kvällen försvann solen ner bakom de höga träden i änden av gräsplanen. Lelle var duktig och tvättade lite mer kläder, sedan satt vi bara och njöt av lugnet och känslan av att ha blivit väl omhändertagna på campingen.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2017-07-31. Punka och Camping des 2 Rives.

  1. Pingback: 2017-08-04. Bilhaveri och ställplats i Rothenburg ob der Tauber. | Helens resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s