2017-08-01. Camping Les Castors.

Vi åkte vidare mot Tyskland, och kollade däcket med jämna mellanrum. Lagningen verkade funka bra.

Om man undviker betalvägar i Frankrike får man se många små byar längs vägen. Sedan kommer det ett stort fält där något odlas, och så kommer nästa by. Ibland är det trångt, men det funkar om man tar det lugnt. Vissa tutar och tycker att man är i vägen, andra flyttar sig åt sidan och hjälper till så att man kommer fram.

Vi ville sova en natt till i Frankrike, och vi var lite trötta efter gårdagens punka, så vi checkade in på en camping ganska tidigt.

Vi hamnade på Camping Les Castors, strax söder om Colmar.

GPS: N 47°44’49” E 7°7’28”

Pris: 16.60 €, två vuxna utan el

Det första man ser när man kommer dit är det stora rosa huset där receptionen ligger. Hela området runt huset är fullt av olika blommor.

I receptionen är de väldigt trevliga och pratar ganska bra engelska. Egentligen får man en plats och åker dit direkt när man har checkat in, men eftersom vi hade stor bil tyckte de att det var bättre att vi gick in och tittade först. Vi fick flera olika nummer som de trodde skulle funka. Vi gick in, hittade en plats och gick tillbaka och checkade in utan problem.

Uppe vi receptionen finns en hel del prydnadsdjur och andra saker inklämda bland blommorna.

Det här är ingen stor camping. Det såg ut som att de höll på och byggde ut och fixade fler platser. Området där vi hamnade hade nyplanterade buskar och lite avspärrningar där de hade sått nytt gräs. En liten bit bort höll de på att jämna till och förstärka mark, såg det ut som.

Precis bredvid campingen rinner en liten flod. Där var det fullt när vi kom, och väldigt små platser längs större delen av floden. Det fanns två-tre större platser där, resten var små.

Tält och små bilar fungerade vid floden. De hade gjort en ny väg längs de platserna. Det syntes att de håller på att fräscha upp hela området.

På campingen finns en liten sjö eller stor vattenpöl. Den är uppdelad i två avdelningar; den ena badar man i och den andra fiskar man i. Badstranden såg bra ut.

På den här campingen hade de tänkt till ordentligt när de gjorde servicestationen. Det finns en rejäl grusplan som till och med stora bilar kan vända på. Där finns gråvattentömning och färskvatten på bra avstånd från varandra. Toatömning finns vid servicehuset precis bredvid. Servicehuset var ok, men inte mer. I vissa duschar kunde man välja temperatur på vattnet, i andra saknades den knappen. Det var omodernt, men rent.

På kvällen gick vi och åt i restaurangen. Det var väldigt bra mat och väldigt bra service. Det fanns en enkel meny att välja från; pizza, nuggets och schnitzel. Det kom väldigt mycket folk lite senare, för då var det bingokväll. De erbjöd oss att vara med, men vi skippade det. Det är lite svårt när man inte kan språket, och så kul är det inte att spela bingo. Det var kul att de hade en sådan aktivitet på en sådan enkel camping i alla fall.

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s