2017-08-02. Kelheim ställplats.

Idag blev det en långresa. Vi for till Tyskland och siktade på ställplatsen i Kelheim, nära Donau. Vi ville se Donau Durchbruch och Weltenburger Kloster igen, nämligen.

Resan tog lite extra tid. Eller mycket extra tid. Vi satt fast på Autobahn flera gånger. I Tyskland är det trevligare att åka på småvägar och se vart man hamnar, men nu hade vi ju ett givet mål, så det fick bli Autobahn.

Sist vi var i Kelheim var ställplatsen på en tråkig grusplan utan markeringar. Nu hade de flyttat ställplatsen och gjort i ordning den med markerade platser. Allt var nytt och fräscht. Platserna är väl tilltagna på längden, så långa bilar får plats.

GPS: N 48°54’48.21” E 11°52’34.93”

Pris: 8.50 €

Man betalar med mynt i automat. Vatten och sådant kostar extra.

Vi bestämde att vi hoppar över Donau Durchbruch ikväll, klockan hann bli så mycket, och när man väl åker dit vill man ju hinna titta ordentligt innan man tar sista båten tillbaka. Vi sparar det tills imorgon.

Ställplatsen är ganska stor. Det är bra svängrum och lätt att ta sig fram. Man ser inte Donau därifrån.

Inte långt från ställplatsen hittade vi en italiensk restaurang. Vi beställde varsin pizza. Pizzan var väldigt god, men det tog väldigt lång tid att få den. Det var mycket folk där, så det var inte så konstigt. Det var värt väntan i alla fall. Vi hann få i oss två halvliters öl var, och martini rosso. 4 öl, martini rosso och två pizzor kostade 30.70 €, och det är väl helt ok pris. Pizzorna var dessutom väldigt stora. Kanonbra.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2017-08-02. Kelheim ställplats.

  1. Pingback: 2017-08-03. Fricamping i Kelheim, Weltenburger kloster, Donau Durchbruch och minnesmonument. | Helens resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s