2021-07-31, dag 16. Lits Camping, Östersund.

Dagen då vi letade efter teleskopstegar. För att komma upp på taket och fixa vattenläckan behövde vi tätningsmedel och en stege. Vi letade på nätet, och såg att det fanns teleskopstegar på Jula i Östersund och i Sundsvall, en i lager på varje ort. Anledningen att vi ville ha just en teleskopstege var att vi skulle kunna fälla ihop den och få plats med den i garaget på bilen. Det gick inte att reservera någon stege, och om man köpte på nätet fick man hämta den ett par dagar senare. Eftersom vi ville ha stegen idag så fick vi chansa. Jag ville helst åka väg E45, så valet blev Östersund.

När vi kom fram var det slut på teleskopstegar i lager, så vi fick ta till plan B, att köpa en trappstege och ta oss upp på taket inifrån genom en lucka i taket.

Strax efter kl 17.00 checkade vi in på Lits camping, ca två mil norr om Östersund längs med E45. Det var en trevlig man i receptionen. Eftersom vår bil är lång, rekommenderade han oss att välja någon av platserna bredvid fotbollsplanen, för de är längre än de andra, men vi fick givetvis stå någon annan stans också om vi ville. Platserna är numrerade, det är bara att ta en plats som är ledig.

Det finns 50 elplatser.

GPS: 63.319372, 14.864712

Pris: 250 kr/dygn med el. Dusch och wifi ingår.

Campingen har några olika sektioner. Vägarna mellan dem är bra, så det är inga problem att åka runt och titta vart man vill stå. Platserna varierar väldigt i storlek. Längst bort längs den här vägen fanns det små platser för väldigt små bilar.

Vi hittade en bra plats längs en återvändsgata. Här fick vi bra utrymme både på längden och tvären. Det kändes trevligare än att stå vid fotbollsplanen, eftersom vi tycker om träd. Det blir ju väldigt öppet vid en fotbollsplan. Dessutom såg vi campingens lilla sjö från vår plats.

Den här campingen är liten och trevlig. Det finns en hel del utomhusaktiviteter att hålla på med. Den passade även bra för oss som bara var på genomresa och skulle reparera tak.

Fotbollsplanen bredvid campingen får man använda om det inte är träning där. Det finns även en tennisplan. Racket och boll kan man låna i receptionen. Där finns också minigolf och pingis.

När vi kom fram började dagens arbete med att få taket tätt. Vi hade fått tag på en trappstege, rengöringsmedel och tätningsmassa. Stegen fick plats under den stora takluckan, men den nådde inte så högt upp. Vi löste det genom att jag stog som motvikt längst ner på stegen, medan Lelle fick ställa sig på metalldelen ovanför det översta trappsteget, och försöka ta sig genom luckan och upp på taket. Det gick bra. Tur att det går att vika ihop bordet, annars skulle inte stegen ha fått plats.

Som tur var hade vi lite blå himmel när taket skulle repareras. Vi var lite osäkra på om taket skulle tåla Lelles vikt, men det gick bra. Taket visade sig vara väldigt stabilt på den här bilen.

Det är tur att Lelle är så pass händig så att han kan fixa saker själv. Idéer har vi båda två, och Lelles går oftast att genomföra på en gång. Mina idéer behöver göras om lite ibland.

Medan Lelle satt uppkrupen på taket och rengjorde, tätade och skruvade, passade jag på att hälla upp en liten rom. Det tyckte jag att jag var värd eftersom jag hade varit motvikt när han balanserade på stegen. Jag fick också kasta upp diverse verktyg på taket, och det var ett hårt jobb.

Olivia trivdes med gräset och träden på den här campingen, men hon tyckte att det var lite taskigt att hon inte fick vara med uppe på taket.

Det här är en camping som är väldigt inriktad på friluftsliv. Här finns mängder av kanoter av olika slag. Många kom också med egna kanoter på taket.

Vid receptionen finns denna vägvisare. Kanoter fanns det gott om här, men det här var de enda blommorna vi såg. I bakgrunden syns några av stugorna som hyrdes ut. Det finns massor av stugor i olika storlek.

Campingen har en egen liten badpöl på området.

Lekplatsen är stor, och det finns plats för olika bollsporter.

Indalsälven rinner precis förbi campingen. Här kan man både bada, fiska och paddla kanot.

Nere vid älven finns en stor gräsplan, där det är många tältplatser. Där finns även vindskydd där man kan elda.

Järnvägsbro över Indalsälven, eller egentligen älven Hårkan, som rinner ut i Indalsälven en liten bit därifrån. Fiskekort säljs i receptionen om man vill fiska. Det finns abborre, harr, öring, sik och gädda. Fiskekortet gäller för både Indalsälven och Hårkan. 2021 kostade dagskort 40 kr och veckokort 100 kr.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s