2021-07-25, dag 11. Danmark och Uge Lystfiskeri og camping.

Vi gick upp ganska tidigt och åt en rejäl frukost innan vi begav oss iväg. Vi hade en lång dag framför oss.

En vanlig syn på Autobahn är Stau, kö, eller rättare trafikstockning. Det är ett ord man lär sig fort. De har digitala skyltar som tänds när det är Stau. Det gick bra att köra genom Hamburg och i tunneln under Elbe. Där var det bara 50 minuters kö, trots att det var måndag, och alla långtradare som inte hade fått köra på söndagen var ivriga att köra.

Gränshandeln Scandinavian Park var lugn. Parkeringen var halvfull, och det var inte mycket folk inne i affären. Det gick bra att hålla avstånd där. Det brukar vara långa köer vid kassorna, nu var det bara ett par stycken före oss. Det var fortfarande munskyddskrav i affären och en bit utanför.

Vid gränsövergången mellan Tyskland och Danmark rullade trafiken fram sakta. Det stod många bilar som hade vinkats in för kontroll, både personbilar och husbilar. Just när vi kom fram var det fullt inne på kontrollområdet, så vi blev vinkade förbi. Det var något polispådrag där också, polisbilarna hade blåljuset på och poliserna stod och lyste med ficklampa i ögonen på någon som de hade fångat. Det kan ha varit därför de vinkade förbi oss också.

Vi åkte direkt till Uge Lystfiskeri og camping, en camping som vi känner till väl i Danmark, bara ca 3 mil från tyska gränsen. Vi har varit där många gånger förut, och den passar oss bra när vi kommer tillbaka från våra Europaresor. Det är lugnt, stora platser, lite folk och det händer ingenting om man inte vill. Man får en chans att sortera intryck och vila. Vill man så kan man spela fotbollsgolf, hoppa studsmatta, titta på djur, gå i majslabyrint, bada, fiska osv, men allt det ligger för sig på campingen, så man störs inte av det om man vill vila.

GPS: 54.961770, 9.294482

Pris: 2 vuxna 150 dkr. Plus 50 dkr i deposition för kort till servicehus, plus pengar som kortet laddas med för att duscha. Duscharna är ok, det är rent och fräscht, men det kommer dåligt med vatten ur dem.

På våran gräsplätt finns plats för 8 ekipage. När vi kom fanns det bara ett tält där. Det är tältet som syns längst bort på bilden ovanför, och våran stormlina. Vi blev 4 ekipage totalt, i varsitt hörn. På planen bredvid var 7 av 8 platser tomma. På säsongarnas del av campingen var det fullt med ekipage, men tomt på folk. Det är det som är så skönt med den här platsen, man har hur mycket utrymme som helst. Särskilt om det inte är helg och strålande sol, för då är säsongarna där.

Eftersom vi var i gult område nu, enligt covidkartan, passade den här campingen perfekt.

På campingen finns tre fiskesjöar där de sätter i regnbåge. Fiskekort köper man i automat med hjälp av campingkortet som man får i receptionen när man checkar in. I år var campingägaren väldigt nervös. Det var totalt fiskeförbud från danska myndigheter. Man hade tydligen upptäckt ett fiskvirus som heter IHN i odlingen som bland annat han hade fått fisk ifrån. Viruset är extremt smittsamt för fiskar, men inte farligt för människor. Han hade lämnat in ett antal fiskar från sina sjöar för provtagning och analys. Om hans fiskar hade viruset, skulle han få stänga igen hela fiskeverksamheten och förlora massor av pengar. Det skulle inte vara möjligt att behandla sjöarna.

Först försvann campingintäkter pga covid, och nu försvann intäkterna från fisket pga fiskvirus. Det var en väldigt trevlig, men uppgiven och ledsen ägare vi träffade. Nu i efterhand har jag tagit reda på att fiskarna i campingens sjöar var helt friska, men det är fortfarande någon form av problem eftersom det ligger i ett område där andra fiskar kan vara smittade, eller något sådant. Man får inte sätta i fisk i sjöarna, och man får inte ta fisk med sig från sjöarna, och därför får man inte heller fiska.

Det kom några regnskurar, och lite sol. I ett visst ljus såg det ut som att hösten var på väg redan. Vi såg en regnbåge också.

Skurarna försvann och byttes mot mer ihållande regn och åska på kvällen. Vi hade förankrat markisen med stormlinor och satt ute under den, för det var fortfarande varmt och kvavt.

Lelle utnyttjade regnet till en välbehövlig fönstertvätt, medan jag städade och sopade golv inomhus.

I Tyskland köper man givetvis korv. Tanken var att vi skulle ha några av de här med oss hem, men vi var hungriga så de råkade ta slut. När det regnar och man vill laga mat ute, är det bra med en liten bordsgrill.

Fighten om min stol fortsatte. Den vita plastpallen som jag satt på från början hade blivit väldigt obekväm vid det här laget, så jag använde ett av våra små svarta bord att sitta på istället.

Mörker, åska, regn, markis, semester, värme är en bra kombination. När Lelle kom på att vi hade en sådan där flammande lykta i bilen blev det ännu mysigare. Den köpte jag i present till bilen när vi köpte den för ett drygt år sedan. Sedan dess har vi använt den en gång tror jag, för att se om den funkade. Nu kom den till användning igen.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 2021-07-25, dag 11. Danmark och Uge Lystfiskeri og camping.

  1. Britt-Marie Björkegren skriver:

    Tack Helen för en bra reseskildring. Användbara tips för vår kommande resa. Vi skippar Danmark och tar oss direkt till Tyskland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s