2021-07-24, dag 9. Campingplatz Alte Schmiede.

Vi siktade på att ta oss norrut, mot en camping, så jag letade reda på en i ACSI-katalogen. På grund av diverse trafikomledningar hamnade vi galet, klockan blev mycket, och vi irrade omkring lite planlöst, tills jag hittade ett annat alternativ i ACSI-katalogen. Det första alternativet skulle vi ha 4 timmars körning kvar till, och vi ville vara framme där och då. Det var tydligen någon bro över Elbe som var avstängd, därav problemet och extra körtiden. Det är nackdelen med en gps som inte är online.

Anledningen att vi vände norrut var att det fortfarande var kaos på grund av översvämningar vid Mosel, Rhen och Ahr, och nu varnade de tyska medierna för att Donau låg i riskzonen att svämma över också. Det var mycket folk på ställplatserna i norra Tyskland, och vi var nästan tvungna att köra in före klockan 12 för att kunna ha en chans att få plats.

Vi hamnade vid Campingplatz Alte Schmiede. När vi kom fram fanns det väldigt många personbilar parkerade utanför, så det var väldigt trångt. Vi parkerade en bit ifrån campingen och gick för att se om vi skulle kunna ta oss fram dit med bilen över huvud taget.

När vi stod och funderade som bäst kom en äldre herre från receptionen och sa att de kunde fixa plats. Han var en sådan där mysig och trevlig gammal man som man träffar ibland. När vi sa att bilen är nio meter, så var inte det heller något problem. Om vi bara kunde ta oss förbi alla parkerade personbilar så skulle han fixa plats på campingen. Det fanns ett kommunalt bad inne på själva campingen, det enda på flera mils avstånd, därför var det många människor som parkerade där.

Campingen ligger lite utanför den lilla byn Süplingen, mitt ute i ingenstans i Sachsen-Anhalt. Här fanns 925 invånare år 2012. Det finns inte mycket att göra varken på campingen eller runtomkring, inte vad vi vet åtminstone. Man kan bada, och de sålde öl och pommes vid receptionen. Det var väldigt mycket folk där, och trångt, så vi undvek det. Precis utanför campingen finns Gaststätte Alte Schmiede som serverar husmanskost, men där var det också fullt med folk. Många ville väl dricka öl eftersom det var lördag. Närmsta större ort är Magdeburg, ca 4 mil bort.

Det var inte så många campare där, mest säsongsboende och holländare i små minibilar. Platserna, som enligt ACSI var på mellan 80 och 100 m², var väldigt mycket mindre. Mannen i receptionen löste det på så vis att vi fick fyra platser, men betalade för en. Han visade vilka fyra platser som han gjorde om till en större plats, och då funkade det för oss. Vi valde att campa utan el när vi såg elskåpen.

GPS: N 52°16’47” E 11°19’15”

Pris: 20 €, kontant, utan kvitto

Vår plats var inte stor, fastän det var fyra platser. Platsen användes även av säsongscamparnas barn som lekplats, och de vuxna säsongarna genade demonstrativt under vår markis när de skulle till och från ölserveringen utanför receptionen, bara för att visa vem som bestämde på campingen, eller något sådant.

Campingen var precis som den gamle mannen i receptionen. Den var gammal och sliten. Den skulle ha kunnat vara hur trevlig som helst, om det hade varit bättre ordning på platserna och säsongscamparna. Det skulle också ha behövts en uppfräschning av servicehuset, och en lösning för alla badgäster som kom över dagen.

Vi hade åtminstone träd i närheten, så att vi fick lite skugga på bilen.

Duschen ingick i priset. Servicehuset var avstängt för badgäster som var där över dagen, men det var ändå smutsigt där inne. Duschen påminde om en gymnastiksal, där alla klädde av sig på samma plats, la kläder och glasögon på en bänk och hoppades att ingen skulle sätta sig på dem, för att sedan gå in i ett pyttelitet bås utan draperi. Toatömningen var i samma rum som herrduschen.

Vid badsjön fanns en strand i ena änden, och fiske i andra änden. Hela sjön låg inbäddad mellan höga träd, förutom vid själva badplatsen.

Det här är en camping som vi inte kommer tillbaka till.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s