2021-07-20, dag 5. Bad Karlshafen.

Förra året köpte jag en ny bok: Stellplatzführer romantische Städte, Städthe-Erlebnis mit Wohnmobil und Caravan. Då kunde vi inte använda den pga att vi var i Sverige, men i år var det dags.

Boken innehåller 174 städer/byar som är sevärda av olika anledningar. Alla har en ställplats i närheten. Den är perfekt för mig alltså. Några städer hade vi redan varit i, men de flesta är nya för oss.

Vi siktade på staden Bad Karlshafen.

När vi kom fram till ställplatsen såg vi att vi hade tre olika alternativ till boende. Här fanns en camping, en ställplats på gräs, och en asfaltparkering. Alla tre platserna sköttes av campingen. Vi bestämde oss för att välja ställplatsen.

Här fanns stora informationsskyltar vid infarten till ställplatsen. Ställplatsen ligger till vänster, campingen till höger.

GPS: N 51°38’40.37” E 9°26’51.20”

Pris: 16 €/dygn. El betalas med mynt vid stolpen. Asfaltparkeringen utanför kostade 14 €/dygn. Pris på campingen vet jag inte.

Man checkade in till ställplatsen i campingens reception. Covidpass och registrering med Luca krävdes. Man skulle vara incheckad i Luca hela tiden man vistades på platsen. Det var en trevlig kvinna i receptionen, som gav oss ett platsnummer på ställplatsen. Man fick inte välja plats själv, eftersom de inte ville att korta bilar skulle lägga beslag på de längre platserna. Smart tänkt.

Vi fick plats nummer 20, med bra utsikt över floden Weser. Det var lätt att hitta vår plats. Platserna var tydligt numrerade. Man står på grus med gräs utanför bilen.

De flesta platserna är långa, men de är inte så breda. Man får gott och väl plats med bord och stolar. Bilarna i raden närmast floden var placerade lite omlott med platserna på rad två, så även vi på rad två hade bra utsikt över floden.

Det var lätt att köra in och ut. Det fanns många platser, och flera var lediga även sent på kvällen. Det är bra att veta i framtiden.

Det var inte långt att gå från ställplatsen till centrum i byn, ca 1 km. Det var fin promenadväg längs Weser.

Bad Karlshafen är en liten by i Hessen med 3650 invånare (år 2019). Det var väldigt lugnt att promenera omkring där.

Det fanns några kreativa byggnadslösningar på vägen mot det lilla centrumet, i övrigt var det inte mycket att se längs huvudgatan genom byn.

I centrum fanns en sluss, ett rådhus, några små butiker och några restauranger. Här var det faktiskt mysigt, men det var väldigt litet. Det var inte mycket folk i rörelse här.

Rådhuset var den största och pampigaste byggnaden vid det lilla torget. Det visade sig att dörren in var öppen, och då kunde vi ju inte låta bli att gå in. Är man nyfiken och intresserad av kommunpolitik så… Vi såg inga människor där inne.

När man gick igenom rådhuset hittade man en väldigt mysig innergård med höga murar runt. Det var väldigt fint med alla blommor och fontänen i mitten. För att komma dit måste man gå rakt igenom rådhuset. Jag vet inte om man får göra det, för det fanns ingen att fråga. Vi hade munskydd på oss i alla fall.

Här är hela Bad Karlshafen centrum. Rådhuset till vänster, ett halvt torg, vattnet med slussen, och andra halvan av torget till höger. Där fanns det ett hugenott-museum som vi tänkte besöka, eftersom vi inte visste vad hugenott är för något, men det var stängt när vi var där.

Vi gick längs floden Weser när vi gick tillbaka mot ställplatsen. Det fanns några hotell och restauranger längs vägen. Man kan också boka en båttur på floden där.

Vid floden hittade vi det här tornet där man kan se hur högt vattnet i Weser har varit som mest. Det såg ut att vara ganska mycket vatten när vi var där också, men inte så att det var någon fara för översvämningar. Weser höll sig lugn, till skillnad från Mosel, Rhen och Ahr.

När vi kom tillbaka till ställplatsen kom vi på att vi skulle ha packat med oss en extra stol till katten.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Ställplatser och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s