2021-07-18, dag 3. Regenbogen Ferieanlage, Husum, Tyskland.

Vi började dagen som vanligt med en koll i Reopen EU. Hela Tyskland var grönt. Det kändes säkert att åka dit, så det gjorde vi. Vi kom in i Tyskland på A7, och det fanns inga kontroller vid gränsen. Det var bara att åka.

Vi gjorde ett kort stopp vid gränshandeln Scandinavian Park. Där var man tvungen att ha munskydd. Det var väldigt lite folk inne i affären.

Efter vårt shoppingäventyr åkte vi direkt till ställplatsen ”Stellplatz im Industriehafen” i Flensburg. Vi ville gå och titta lite på staden, för det har vi aldrig gjort, trots att vi har passerat så många gånger. Trots att vi kom dit väldigt tidigt på förmiddagen var det fullt. Det stod husbilar parkerade huller om buller, och det fanns ingenstans där man kunde vända. Vi fick helt enkelt backa ca 500 meter på en smal väg full av fotgängare och cyklister. Det kom inga andra bilar som tur var.

Vi åkte vidare till en ställplats i Wallsbüll. Där skulle vi ha fått plats. Man stod längs med den lilla vägen, inklämd mellan en bilväg och en järnväg. Det stod en bil där redan, som verkade ha stått där väldigt länge, med tanke på det höga gräset runt den. Själva byn verkade vara tråkig, och klockan var inte mycket, så vi åkte vidare.

Jag tog fram min BordAtlas, katalogen med ställplatser, och letade efter platser som låg åt ungefär rätt håll. Ställplatsen i Niebüll var full, Struckum fanns inte kvar, Bredstedt var full, Husum var full. Klockan började bli mycket nu dessutom. Med hjälp av google hittade jag en camping strax utanför Husum, så vi åkte dit.

Vid första anblick såg det ut lite sådär, tänkte vi när vi kom fram. Vårt humör var inte på topp heller, eftersom vi hade åkt långt och letat efter övernattningsplatser som inte var fulla. Vi tittade runt lite, och såg att här fanns det ju också ställplatser, på en äng utanför campingen. Själva campingen, som låg gömd bakom buskar och en hög vall, såg också mysig och trevlig ut, men kanske lite trång om man har 9 meter bil.

Inne i receptionen var det munskyddskrav. Vi fick visa våra covidpass innan vi fick checka in, och de krävde även att man hade appen Luca. Vi hade ju både covidpass och Luca, och då var det inga problem. Kvinnan i receptionen var mycket trevlig. Hon pratade bara tyska.

Eftersom vi inte behövde el fick vi en plats på ängen utanför campingen. Där fanns inga markerade platser. På ängen får det plats ca 15-20 bilar. Underlaget var både hårt och plant. Man fick använda campingens servicehus.

GPS: 54.478421 9.011151

Pris utan el: 20 €

Det var en vall bortanför ängen, som var ett bra skydd för vindarna från vattnet bakom. Åt andra hållet var det helt öppet, så jag misstänker att det kan bli väldigt blåsigt om vinden kommer från land. Runt ängen fanns lite buskar och små träd. Det fanns också kaniner.

På andra sidan åkrarna ligger Husum. Det är ca 3 kilometer från campingen till stan. Ställplatsen i Husum ligger centralt, så den ska vi prova en annan gång. Då måste vi komma väldigt tidigt eller åka på lågsäsong, för nu var den väldigt full.

Nyduschad i ett mycket fräscht och fint servicehus. Inne i servicehuset var man tvungen att använda munskydd. Man fick ta av det när man var inne i sitt eget duschbås. För att använda servicehuset var man tvungen att checka in där med appen Luca, sedan checkade man ut när man var klar. Då skulle man vara incheckad på campingen istället. Detta var för att myndigheterna skulle kunna smittspåra vid ett eventuellt virusutbrott. För oss kändes det ovant att hålla på att checka in och ut, men det gick fort att vänja sig.

Precis vid campingen ligger Wattenmeer, på svenska Vadehavet. Det är ett kustområde mellan Esbjerg i Danmark och Den Helder i Holland. Området har väldigt speciella tidvattenförhållanden, och största delen är djur- och naturreservat. Sedan 2009 finns området med på UNESCO´s världsarvslista.

Det har funnits ett hotell med restaurang precis bredvid campingen, men det hade brunnit upp. Närmaste matställe finns numera i Husum, tre kilometer bort.

Det var en hel del besökare vid havet. Det fanns fina vägar att gå på längs vattnet, och en stor parkering. Man fick inte övernatta på den, men på dagtid gick det bra att parkera med husbil.

Det fanns en bra cykel- och gångväg in till Husum, men vi tyckte att det var för långt att gå. Vi var trötta efter dagens letande av plats, så vi var nöjda med att gå och titta på havet.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s