2021-07-17, dag 2. Sorø Sø Camping, Danmark.

Vi åkte tidigt på morgonen. Jag började med det som blev en morgonrutin under resan, nämligen att kolla färgerna i appen Reopen EU. Vi såg att Köpenhamn fortfarande var rött, och områdena däromkring var gula. Resten av Danmark var grönt. Alltså åkte vi mot Danmark.

Ungefär mitt på Öresundsbron var det en extra covidkontroll. Vi såg inga människor där, så det var bara att åka förbi, sedan var vi i Danmark.

Idag ville vi stå på gräs, för att få lite omväxling mot gårdagens asfaltparkering. Vi åkte direkt mot Sorø Sø Camping. Vi vet att de brukar kunna fixa fram plats när man kommer med stor bil, och vi hade ingen större lust att åka runt och leta, så vi satsade på ett säkert kort.

Campingen är ganska stor och har många små tvärgator, så det är bra att man får en karta med sig. Kvinnan i receptionen var trevlig och glad att vi kom dit. De behövde ha dit turister nu sa hon. Förutom kontakten med kvinnan i receptionen höll vi oss borta från folk, eftersom vi var på gränsen mellan gult och grönt område. Vi gick aldrig in i servicehuset, vi använde bara bilens saker.

GPS: 55.446511 11.545961

Pris: 215 dkr, med el

Det finns speciella platser för husbilar på campingen, men de är ganska små. Vi får plats på några av dem, men det är nästan på gränsen längdmässigt. Den här gången hade vi tur och fick en stor lyxplats. Den var inte heller så stor, men mycket större än husbilsplatserna. Gatorna på campingen är smala och har snäva svängar, så man får ta det väldigt lugnt. Det är stenar, staket, buskar och parkerade bilar som man får trixa sig runt.

Det finns inte mycket att göra på den här campingen. Det finns en sjö som det går att bada i, men det är allt. Det är en bra plats att övernatta på. Från campingen till centrum är det ca 2 km.

Vi stod precis bredvid några av husbilsplatserna. Om alla ställer sig åt samma håll så har man en egen liten gräsplätt utanför bilen.

Campingen har flera områden och olika platåer. Från vissa av dem har man sjöutsikt.

Vi fick för oss att vi skulle skåla med bubbel för att fira att vi var utomlands igen. Jag har aldrig tyckt om vin, oavsett om det är bubblor i eller inte, därav minen. Det blev en mun, sedan fick Lelle dricka resten.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s