2020-07-26, dag 18. Ställplats Ölandsbron.

På väg mot Öland. Jag fick för mig att jag ville testa att sova en natt på Svinö, precis nedanför brofästet på fastlandet. Vi har sett platsen från bron flera gånger, och jag var nyfiken. Det ser ju ut att vara fina omgivningar när man ser platsen från bron, men vi hade aldrig stannat där innan vad jag kan minnas. Nu var det alltså dags att prova.

Vi kom fram runt kl 15.00, och hade turen att få en plats i raden närmast gräset, och dessutom i utkanten av raden med parkeringsplatser. Jag tycker om utkanter. Vi hade bron som granne åt ena hållet, och resten av ställplatsen åt andra hållet.

GPS: N 56°40’50” E 16°22’32”

Pris: 100 kr

Faciliteter: tömning för toa och gråvatten, sopcontainer, färskvatten, toalett.

Man betalar med kort i automat vid servicestationen. Där finns även lite info om platsen.

Ställplatsen är en del av en större asfaltparkering. Du får stå med husbil (personbil klass 2) i 18 timmar på markerade platser. Rutorna syns bra med vita streck i asfalten, och de är extra stora. Vid servicestationen finns information om att det ska vara 4 meter mellan bilarna.

Servicestationen ligger bra till. Många gör kortare stopp för att göra det som behövs. Jag hittade ingen info om vad det kostar att använda servicen om man inte övernattar, så jag tror att det är gratis. Mycket bra av kommunen i så fall.

Till en början stod folk precis som det var tänkt. Var och en i sin ruta, och 4 meter mellan varje bil. Det var några personbilar som trodde att de hade personbil klass två och parkerade på husbilsplatserna medan de stannade och fikade, men de åkte ganska fort igen. Det finns två rader för husbilar på parkeringen, med 10 platser i varje rad, alltså totalt 20 ställplatser. Resten av parkeringen är för personbilar.

Framåt kvällen blev det lite si och så med placeringen, när de som inte fick plats på själva ställplatsen ställde sig mellan de som redan stod där. Husvagnen här är bara ett exempel på det, av många. Husvagnen står i en personbilsruta, och tillhörande personbil står på ställplatsen mellan två rutor.

Det som skulle behövas här är att skyltarna ses över, bilden som visar personbil klass två  kan t ex bytas ut mot en bild på en husbil, och göras större. Skyltarna är väldigt små, och syns inte så bra om det står höga husbilar för och skymmer dem. Parkeringsvakt som gick en vända på kvällen skulle inte heller göra något om det fanns.

Det har varit tillåtet att övernatta med husvagn förut, men nu får bara husbilar göra det, eftersom de flesta husvagnar inte får plats i rutorna. Det borde också framgå någonstans, många vet uppenbarligen inte vad personbil klass två är. Då skulle man slippa kaoset som blev, och folk skulle slippa problem med att ta sig därifrån på grund av felparkeringar.

Man står lite tråkigt på asfalt, men om man har turen att få plats i innersta raden har man en fin utsikt över vattnet. Det finns fina promenadstråk runt omkring på ön.

Jag trodde att man skulle störas mycket av ljudet från bron, men det var inte så farligt. I början hörde man varenda bil som körde över brofästet, men efter en liten stund vande man sig. Det gick att sova bra på natten.

På andra sidan om den lilla gräsmattan som man har vid bilen finns en fin badplats. Hundar är också tillåtna där, och det var många som kom och badade med sina djur.

På kvällen började det regna igen. Både vi och Olivia höll oss inne. Det såg ut som att hon började bli lika trött på regnet som vi. Det var inte kallt i alla fall.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2020-07-26, dag 18. Ställplats Ölandsbron.

  1. Pingback: Semester 2020 | Helens resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s