2020-07-24, dag 16. Fricamping vid Malingarna.

Vi började dagen med att åka de fem milen in till Idre och handla. Vi hittade tyvärr inget Idrefläsk, salt fläsk kryddat med sirap och kanel. Det var slut. Vi köpte mer torkat renkött i alla fall.

Även idag var det mycket renar på vägen. Vi tuffade fram i sakta mak, medan vi funderade på vart vi ville åka nu. Vi hade ju nyss kommit hem från Norrland, vi hade sett ishotell, Kebnekaise, Vildmarksvägen och Flatruet. Alltså tänkte vi köra åt andra hållet, söderut. Men vart? När det började regna igen, bestämde vi oss för Ölands norra udde. Där brukar det vara sol. Några stopp på vägen dit fick det bli.

Vårt första stopp blev lägerplatsen vid Malingarna längs väg 66, ca 3,5 mil norr om Ludvika. Vi var tvungna att åka hem en sväng av olika skäl innan vi fortsatte vår resa, och Malingarna låg bra till i vår färdriktning. Här finns en väldigt bra informationstavla precis vid infarten.

GPS: 60.355089, 14.844542

Faciliteter: soptunnor och utedass

Pris: gratis

Området runt Malingarna är väldigt fint. Vägen slingrar sig på en ås mellan sjöarna. Lägerplatsen är vid röda markören på kartan. Det finns flera parkeringsplatser i olika storlek mellan sjöarna, men där är det campingförbud.

Vi kom fram ganska sent, men fick ändå plats. Förutom oss var det sju andra ekipage där. Platsen är ganska stor, och det finns många träd, så det känns inte trångt fast man är så många, beroende på hur folk ställer sig förstås.

På platsen finns en koja med eldstad och bänkar utanför. Man tar med sig egen ved. Här finns också en gungställning.

Det finns utedass och ett soprum precis vid infarten.

Om man går fem minuter från platsen hittar man ett vindskydd med eldstad och bänkar precis vid sjön.

Närmast lägerplatsen är det svårt att fiska. Det är väldigt grunt och väldigt mycket näckrosor. Om man vill fiska behöver man inte gå långt. Det går att bada också en liten bit bort.

Sjön är ganska stor. Det går bra att fiska med båt om man har en sådan med sig. Information om hur man köper fiskekort finns på informationstavlan där man kör in på lägerplatsen.

Det ligger lite träd i vattnet nära lägerplatsen. Några av dem syns bra på grund av det klara vattnet, några syns mindre bra, så man får fiska försiktigt.

Vi fiskade inte, men vi hade en regnbåge i frysen som vi tog fram. Dagens festmåltid blev någon form av potatisgratäng med regnbåge, gjord i omnian.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2020-07-24, dag 16. Fricamping vid Malingarna.

  1. Pingback: Semester 2020 | Helens resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s