2020-07-23, dag 15. Fricamping längs väg 311.

Vi vaknade på morgonen och visste inte riktigt vart vi skulle. Söderut, så mycket var klart, så vi började åka E45 mot Östersund. Längs vägen kom vi på att vi ville ha Idrefläsk, salt fläsk kryddat med sirap och kanel, som säljs på Ica i Idre. Alltså åkte vi till Idre. Det är det som är så härligt med husbil och semester, man tar dagen som den kommer och åker dit man vill.

Vi åkte över Vemdalen, Tännäs och Högvålen. Från Tännäs åkte vi på väg 311. Det var väldigt mycket renar på den vägen, så det gick inte fort. Man hann lagom få upp lite fart så kom nästa gäng.

Eftersom det började bli eftermiddag, bestämde vi oss för att övernatta före Idre. Vi ville inte komma dit sent, handla, och sedan leta övernattningsplats. Näsets Camping i centrala Idre brukar ha platser, men där var vi ju för ett par veckor sedan, och vi ville prova något annat.

Längs väg 311 fanns det många fricampingplatser, både stora och små. Vi passerade flera av dem, eftersom vi ville åka så långt vi vågade mot Idre, utan att för den skull bli utan plats. Det är alltid en chansning att åka förbi en plats i hopp om att det finns en plats till längre fram, det kan ju lika gärna vara så att den platsen som man åker förbi är den sista möjligheten att fricampa längs den vägen.

Vi hittade en väldigt stor plats precis bredvid Fjätälven. Här fanns det stora platser på båda sidor om vägen, och här stannade vi. Avståndet till Idre är ca 5 mil, och det kändes lagom långt inför morgondagens besök på Ica.

GPS: 62.106166, 12.982078.

Faciliteter: inga.

På vår sida om vägen står man precis bredvid älven. Här var platsen mindre än på andra sidan, men det får säkert plats 4-5 ekipage, beroende på hur man ställer sig. På andra sidan vägen får det nog plats det dubbla. Där stod det redan tre ekipage.

Här stod vi väldigt bra. Det var väldigt lite trafik på vägen på kvällen, så det enda som hördes var ljudet från älven.

På platsen fanns vindskydd med eldstad. Det var mycket skräp i eldstaden, tyvärr. Engångsgrill, vinkartong, ölburkar och så vidare.

På vindskyddet fanns en lapp med information om fiske. Fiskekort finns att köpa i varje gård, stod det. Närmsta lilla samhälle är Sörvattnet, ca 5 kilometer från platsen.

Det såg ut att vara fint fiske i älven, men Lelle hade glömt flugfiskegrejerna hemma, så vi kunde inte prova.

Nedströms lugnade älven ner sig lite. Här kunde man gå ner och tvätta ansiktet om man ville, och kanske till och med resten av kroppen. Vi provade inte det heller, för det började regna igen.

Det här är en mycket fin plats att stå på, och vi kommer att lägga den på minnet.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2020-07-23, dag 15. Fricamping längs väg 311.

  1. Pingback: Semester 2020 | Helens resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s