2020-07-19, dag 11. Vojmåns Camping.

Nu var det nästan dags att påbörja resan runt Vildmarksvägen. Vi tänkte åka norrifrån, alltså från Vilhelmina.

Från början hade vi tänkt fricampa strax före Vilhelmina. det finns flera fina fricampingplatser längs Vojmån. När vi tänkte på hur vädret hade varit, och hur det såg ut att bli, tänkte vi om. Vi ville inte köra fast på någon lerig skogsväg. Dessutom tänkte vi att det kan vara bra att ta in på camping för att fylla vatten, tömma toakassetterna och tömma gråvatten, så att bilen skulle vara förberedd för eventuella fricampingar längre fram längs vägen.

Vi funderade först på att välja Kolgårdens camping i Vilhelmina. Vi har hört mycket bra om den. Även där tänkte vi om. Vi behöver inte en camping som har allt, och de campingar som andra tycker är underbara brukar vi vantrivas på. Vi kommer att testa den en annan gång, bara för att se vad som är så speciellt.

Vårt val blev Vojmåns Camping längs E45, ca 2,5 mil norr om Vilhelmina. Vi har åkt förbi den många gånger förut och tyckt att den ligger fint vid ån.

GPS: 64.793042, 16.797732

Pris/natt utan el: 250 kr

I receptionen fanns en äldre mycket trumpen och fåordig kvinna. Hon svarade nästan på tilltal, men det var knappt. Jag frågade om hon visste någon affär i närheten som sålde vätska till toan, och fick ett kort och koncist nej till svar. Jag frågade om hon hade tips om någon som kunde tänkas sälja det inne i Vilhelmina då, och fick återigen ett kort nej till svar. Det var liksom ingen mening att försöka prata. När vi frågade om servicehus pekade hon åtminstone ut vart det var, ungefär. Folk på campingar man kommer till brukar ju i allmänhet vara trevliga, men så var det inte här. Tvärtom.

Vi fick i alla fall betala och ställa oss precis vart vi ville. Campingen består av en stor gräsplan som ligger längs med Vojmån. Det finns inga markerade platser. Det här är en mycket fin camping. Läget är underbart, det är en stor och plan gräsyta längs ån, och det finns platser nära träd en bit bort från ån. Allt hade varit perfekt med ett bättre bemötande.

Det var inte mycket folk på campingen. Det var vi och max 10 ekipage till. Här finns i och för sig varken affär, vattenland eller lekpark, men campingen ligger ju fint, och det finns ett servicehus med toa, dusch och annat man kan behöva. Förutom den trumpna kvinnan i receptionen är campingen perfekt. Det skulle kunna gå att göra det här till en helt otroligt populär fiskecamping med rätt marknadsföring, tror jag. Även om det skulle komma mer folk skulle det inte bli trångt.

Vi ställde oss längst bort i ett hörn, så att Olivia skulle kunna ha lång lina. Hon hade inte varit ute just någonting på ett par dagar, så hon var rejält sugen.

Vojmån och rallarrosor. Vackert!

Lelle provade att fiska i några timmar, utan resultat. De fiskegrejer som han ville ha låg kvar hemma i källaren. Fiskekort såldes i receptionen och kostade 100 kr för 24 timmar. Mannen som var där när Lelle köpte kortet var trevligare än kvinnan. Han berättade att det går att fiska sik före mitten av juni, efter det har de vandrat förbi. Harr, öring och abborre ska gå att fiska i juli också.

Senare på eftermiddagen kom ovädret som vi hade väntat på. Lelle var inte långt från bilen, men han hann ändå bli dyngsur innan han tog sig in. Jag som inte stod vid ån och fiskade hann komma in torr.

Det blev ett rejält oväder, vi såg knappt ut när vattnet forsade ner över fönstret. Vi satt inne resten av kvällen och inväntade morgondagens äventyr längs Vildmarksvägen.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2020-07-19, dag 11. Vojmåns Camping.

  1. Pingback: Semester 2020 | Helens resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s