2020-07-16, dag 8. Souvas på Frasses och fricamping utanför Vittangi.

Det finns vissa saker som man gör om flera gånger om man får tillfälle. Att äta på Frasses gatukök i Pajala är en sådan sak. Där har de nämligen en lokal meny och man kan beställa souvastallrik med pommes eller mos. Det är ungefär som renskav.

Man får väldigt mycket mat, mest strips, men det finns en hel del gott renkött där under.

Vi ville fricampa någonstans mellan Pajala och Kiruna, men det visade sig att det var svårt att hitta platser som vi såg längs vägen. De grusvägar vi såg hade antingen brevlådor eller soptunnor bredvid sig, och då bor det ju antagligen människor i slutet av vägen. Där vill man inte stå. Många vägar hade bommar.

Jag testade appen Park4night för första gången. Med hjälp av den hittade vi en plats som vi tyckte var värd att titta på. Appen funkade bra, det var lätt att använda den och den beskrev bra vad det var för typ av platser den visade.

Strax efter Vittangi (mot Kiruna) körde vi ut på den här vägen. Det var stora stenar som stack upp, och stora gropar som man fick trixa sig förbi. Som tur var behövde vi bara åka 1 kilometer på den.

Vi kom fram till en stor parkeringsplats mitt ute i ingenstans. Parkeringen hör till sportstugan Posiorova.

GPS: 67.672553, 21.590156

Faciliteter: inga alls

På informationstavlan såg vi att det fanns upplysta skidspår på vintern, och med hjälp av annan information drog vi slutsatsen att parkeringen inte verkar vara så välanvänd på sommaren. Här bör vi kunna övernatta, tänkte vi. Vi tänkte alldeles rätt, under kvällen kom det upp en bil med någon som gick en rejäl hundpromenad, i övrigt såg vi inte en människa.

Parkeringen är stor, så det får plats många bilar på den, och det är absolut inga problem att vända. Vi ställde oss längst bort från den lilla vägen som ledde från parkeringen upp till sportstugan, utifall någon skulle vilja besöka stugan. Man vill ju inte vara i vägen.

Gott om plats, gott om skog, gott om mygg och knott. Trots att solen sken blev vi sittande inne hela kvällen i stort sett. Vi var så pass långt från stora vägen så den hörde vi inte.

Utsikt från bilen. Mycket skog och en stig eller ett skidspår.

Vi trotsade mygg och knott en liten stund och gick längs den lilla vägen upp mot sportstugan. Det var ett par hundra meter från parkeringen gissar jag på.

Stugan ligger mycket fint uppe på ett berg.

Från stugan hade man utsikt över myrar, sjöar, berg och skog. Det såg ut att finnas bra fiskevatten där. Där fanns också en grillplats. Ved fanns inte, det får man nog ta med sig själv.

Det här var en väldigt bra plats att bara övernatta på när man är på genomresa.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2020-07-16, dag 8. Souvas på Frasses och fricamping utanför Vittangi.

  1. Pingback: Semester 2020 | Helens resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s