2020-07-14, dag 6. Mat på Sorselegrillen och fricamping utanför Arvidsjaur.

Vi började dagen med ett stopp på OKQ8 i Strömsund. Gårdagens bärgare hade nämligen tipsat oss om att det fanns förlängare där så att vi kunde känna på hjulmuttrarna själva. Mycket riktigt, det fanns inne på lagret. Dessvärre fanns ingen hylsa som var tillräckligt smal för att passa i hålen, så det får vi fortsätta att leta efter.

Vi ändrade resplanerna och beslutade oss för att ta Vildmarksvägen senare, när det förhoppningsvis skulle vara klart med förflyttning av renar från skog till fjäll. Det var enligt media mycket folk där som störde renarnas flytt, så vi skippade det tills vidare. Nytt mål blev Kiruna.

Vi åkte ju mycket norrut för x antal år sedan, och när vi passerade Sorsele på E45 kände vi igen grillen som ligger längs vägen. Det var bra mat där för 10 år sedan eller något, och bra parkering mellan Q8 och grillen, så vi stannade där och åt lunch. Lövbit till mig och grillbit till Lelle. Maten var precis lika bra som vi kom ihåg det, men det tog lite tid, eftersom det var så mycket folk. De flesta satt ute, så vi satte oss inne, där det var bra avstånd.

Vi siktade på fricamping strax utanför Arvidsjaur, vid Byske älv, längs med E45. Där har vi varit flera gånger innan, och visste att det fanns gott om plats. Det fanns det nu också. Vi blev helt själva, visade det sig. Det kom några ekipage då och då, de gick ut och sprang fort in igen, innan de åkte vidare. Det var nämligen invasion av knott, av den större modellen. Och massor av bromsar.

GPS: 65.642619, 19.141181

Faciliteter: 0

Man står väldigt fint, precis bredvid älven. Det är hård och plan mark.

Nackdelen med den här platsen är att E45 går över älven på en bro inte långt från platsen. Det låter en del när bilar och långtradare åker över brofästena.

Det finns flera väldigt fina platser längre in längs en liten väg, där man inte hör stora vägen, men vi vågade inte åka in till dem. Det har kommit upp flera stora stenar i vägen, och eftersom vi inte var helt vana med bilen, som är ny för oss, och eftersom vi tyckte att det räcker med en assistansutryckning/semester, så undvek vi det.

Oavsett vart man ställer sig på de här platserna, så är det väldigt vackert med älven som flyter långsamt förbi, eller forsar lite längre upp, och alla rosalila rallarrosor. Det brukar komma renar gående på andra sidan älven, sedan tar de bron över och kommer till den sidan där man campar.

Det som hjälpte bäst mot knotten på det här stället var Bushman. Den funkade ändå inte så bra, fast den var bäst, för så fort den hade torkat på huden kom knotten tillbaka. Som tur var började det duggregna så vi kunde sätta oss inne utan dåligt samvete.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2020-07-14, dag 6. Mat på Sorselegrillen och fricamping utanför Arvidsjaur.

  1. Pingback: Semester 2020 | Helens resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s