2020-07-10, dag 2. Lokarakan mitt, ställplats.

Igår kväll kom vi på att vi ville ha varsitt litet campingbord, att använda på mindre platser eller där det känns onödigt eller olämpligt att ta fram det stora bordet. Med hjälp av google hittade vi de bord som vi helst ville ha på Jula, och närmaste Julaaffär om man hade tänkt åka norrut var i Borlänge, så dit åkte vi.

Enkla och smidiga bord, med ölhållare och allt. 99 kr/st. Perfekt på trånga ställplatser eller om man bara vill ha ett bord en liten stund.

Från Borlänge åkte vi vidare norrut lite planlöst, ända tills vi kom på att vi skulle åka och övernatta på Flatruet igen. Det var väldigt länge sedan vi gjorde det. Det var långt att åka på en dag, så vi tog vägen förbi Älvdalen, där det har funnits fricamping förr.

Strax efter Älvdalen, längs väg 70, ligger Lokarakan. Det är en raksträcka som har flera lägerplatser. De har varit gratis förr, men nu kostade de 60 kr/dygn. Man betalar med swish eller kontant. Det fanns väldigt bra information vid infarten, i alla fall vid lägerplatsen Lokarakan Mitt, som vi hamnade på.

GPS: 61.260967 14.020043

Pris: 60 kr

Faciliteter: soptunna och ved

På informationstavlan fanns info på olika språk om vad som gällde på lägerplatserna. Mycket bra.

Platserna är väl markerade. Det är tillåtet att campa med både husbil och husvagn. På Lokarakan Mitt är platserna både långa och breda. Från alla platser ser man ut över Österdalälven. Här finns det 8 numrerade platser som man får stå vid.

Det finns en eldkoja och gratis ved som man får använda i kojan.

Det går bra att fiska i älven precis bredvid campingplatserna. Fiskekort köps i Älvdalen (det kanske går att köpa via internet också, det är jag osäker på, för vi fiskade inte).

Det är riktigt häftiga trädrötter längs älven. Jag är förvånad att träden inte rasar.

Klockan 22.00 på kvällen var vi 4 husbilar, så det fanns gott om plats kvar. Det var bara 11 grader ute, och en hel del knott och mygg.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Ställplatser och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2020-07-10, dag 2. Lokarakan mitt, ställplats.

  1. Pingback: Semester 2020 | Helens resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s