Pintrip

I år blir det ingen resa till Danmark för oss, vi håller oss i Sverige för säkerhets skull pga Corona och Covid19. Nästa år åker vi säkert söderut i Europa igen, och då kör vi via Danmark.

Vi har åkt genom Danmark flera gånger, och använt oss av relativt nystartade Pintrip de senaste gångerna. Här tipsar jag om dem och hur vi har upplevt att det har fungerat. Vill du läsa mer på deras egen sida så hittar du dem på Facebook här: Pintrip.

Pintrip drivs av ett par, som har gjort en katalog där anslutna värdar annonserar om ställplatser för husbilar. Du får övernatta gratis i anslutning till deras verksamhet.

För att bli medlem beställer du deras katalog via hemsidan. Den kostar 299 Dkr och gäller för ett år. Du får ett klistermärke som du sätter i rutan på bilen.

2020 finns det över 250 anslutna verksamheter. Det finns vägkrogar, bondgårdar, mejerier, museum, vingårdar, bryggerier, fiskesjöar, glasbruk, gårdsbutiker, hotell, hjortfarmar, vikingabyar osv osv. Det finns, kort sagt, det mesta.

Det som alla platser har gemensamt är att de har 1 eller flera platser för övernattande husbilar som är medlemmar i Pintrip. Övernattning är alltid gratis. Det kan finnas en viss service på några platser, men de flesta har inte det. Alla platser har en egen sida i katalogen där verksamheten beskrivs. Där finns också information om vilken service som finns, eventuella öppettider och om du måste ringa först.

Om du brukar åka igenom Danmark, och ta in på camping eller ställplats, kan du spara in den summan på en eller ett par nätter med Pintrip. Du får träffa människor som du inte skulle ha träffat annars, och du får se annorlunda saker.

Det finns liknande i Sverige, Swede Stops, men den är inte lika bra uppbyggd. I Frankrike heter motsvarigheten France Passion.

Vi har stannat vid flera Pintrip-platser, och det har funkat bra. Platserna har varit väl uppmärkta med speciella skyltar för Pintrip. När vi har ringt innan till dem som vill det, har vi alltid blivit väl bemötta.

Förra året bytte vi bil precis före semestern, och jag fick ett nytt klistermärke väldigt smidigt när jag kontaktade ansvariga via messenger. De postade märket samma dag, så att jag skulle hinna få det i tid, och om det inte skulle hinna fram, så skulle de komma ihåg mig, så då var det bara att be värdarna kontakta de ansvariga om det skulle bli problem. Mycket bra service tycker jag.

En av våra favoriter, Renbæk fiskesø i södra Danmark. Här finns tre platser precis vid en liten fiskesjö. Fiskekort 60 Dkr. Det är förbjudet att övernatta om man inte är medlem i Pintrip, eftersom det är privat mark.

En av våra favoriter, Renbæk fiskesø i södra Danmark. Här finns tre platser precis vid en liten fiskesjö. Fiskekort 60 Dkr.

Ibland är vägen smal, som här till Ølleriet Håndgjow, ett microbryggeri nära Limfjorden.

Ølleriet Håndgjow, ett microbryggeri nära Limfjorden.

Skovgaard Gårdsbutik.

 

Skovgaard Gårdsbutik.

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s