Semesterförberedelser

Nu är det mycket som ska fixas innan semestern. Jordgubbarna ska plockas. Vinbären och hallonen är inte mogna ännu, så dem får husvakt, grannar och andra vänner ta hand om. Det kommer att vara full fart i trädgården när vi är borta, och det är ju bra, men jag skulle gärna ha hunnit äta lite hallon.

Dessutom ska jag hinna jobba nästa vecka också. Två dagar, om inget oförutsett händer. Resten av veckan är jag permitterad. Lelle jobbar fyra dagar, om det inte ändras.

Håret ska färgas svart bak, och lila, rött eller grönt fram. Eller alla färger. Det måste i vilket fall som helst blekas först. Under resans gång går det att fylla på med lila, röd eller grön toning. Den är så pass miljövänlig så att man kan göra rent håret ute med vatten i en hink, beroende på vart man befinner sig. En sjö funkar också bra.

Idag hade vi en liten inventering i husbilen. Vi har en himla massa saker där redan, men det måste kompletteras. Om man ska resa runt i en månad och eventuellt röra sig bland folk i en stad, behövs lite andra kläder än om man är ensam i skogen vid en fiskesjö över en helg.

Vi behöver få tag på metanol till vår bränslecell. Vi har aldrig haft någon sådan förut. Det har visat sig vara svårt att hitta rätt sorts bränsle. Lelle har ringt runt till både husbilsförsäljare och båtförsäljare i närheten, men ingen har det och de kan inte ta hem. Det närmaste vi har hittat är Smedjebacken, ca 8 mil hemifrån. Det set ut som att Smedjebacken blir vårt första delmål, med andra ord. Vi måste ha tag på bränsle till vår efoy, för det finns inga solceller på den här bilen, och vi hade tänkt fricampa mer än vad vi står på camping.

Efter ett tips från någon någonstans har vi gjort matlådor. Det har vi aldrig haft med oss förut, men det känns praktiskt nu när vi ska undvika folk och hålla oss i Sverige. I Tyskland kan man ju få en bra schnitzel och en pilsner för dryga hundralappen, men här hemma blir det dyrare att äta ute. En matlåda kan säkert funka himla bra om man kommer fram sent. Den är ju bara att tina upp medan man åker, och värma på när man kommer fram, och koka pasta eller vad man vill ha till. Enkelt, snabbt och smidigt. Annars brukar vi laga samma mat som vi lagar hemma i bilen.

Det börjar kännas ordentligt i kroppen nu att semestern närmar sig. Vart vi ska vet vi inte, nu när vi inte kommer att åka söderut i Europa. Vi satsar på att åka norrut i Sverige till att börja med. Jag vill gärna åka ner till solen och värmen, men det finns kvar till ett annat år. Vi reste mycket i norra Sverige innan vi började åka till resten av Europa, och det känns som att vi har sett mycket redan. Vildmarksvägen har vi åkt fler gånger än jag minns, Flatruet har vi sett, Höga Kusten imponerade inte på mig. Vi får se vart vi hamnar, helt enkelt. Det kanske blir en sådan tur då vi åker och tittar hur mycket saker har ändrats sedan vi var där sist. Kiruna är annorlunda nu än för 15 år sedan, kan jag tro.

Jag brukar alltid göra en packningslista inför semestern. Mitt minne är inte så bra, så det behövs, oavsett vart man ska åka. Så här ser den ut:

Medicin
Necessär
Underkläder
Strumpor
Linnen
T-shirts
Tunika
Långbyxor
Kortbyxor
Jacka
Poncho
Regnkläder
Sandaler
Gympaskor
Vandringskängor
Dagbok
Kartbok
Campingkatalog
Laptop + laddare
Kamera + laddare
Räkningar
Bok
Målarbok
Broderi
El-cigg + vätskor + laddare
Sängkläder
Handdukar
Badkläder
Minikubb
Mölky

Olivia: kattsand
Olivia: blötmat
Olivia: torrfoder
Olivia: medicin
Olivia: pass + vaccinationskort

Hur ser eran packning ut?

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s