Biltrubbel, otur, grundlurade och till slut tur. Kanske.

Förra försommaren skulle vår trotjänare Bürstner besiktigas. Frid och fröjd, förutom att handbromsen inte gick igenom. Efter upprepade besök på verkstad och ett par ombesiktningar gick den fortfarande inte igenom. Vad gör man då om man är sugen på att åka på semester? Man spontanbyter bil förstås.

Vi gillade inte riktigt planlösningen på vår nya Knaus, men vi tänkte att vi vänjer oss. Det gjorde vi inte, så i förra veckan tittade vi på en annan bil, en Rapido. Den föll vi verkligen för. Vi skrev på papper, och får hämta den 8/5. Härligt!

Ända tills idag. Idag ringde nämligen försäljaren och upplyste oss om att vi har blivit grundlurade när vi köpte vår Knaus förra året.

När de gick igenom vår Knaus inför bytet på nya firman, hittade de ett rejält motorfel, som måste ha funnits där ett tag. Vi har bara haft tur att motorn inte har skurit helt. Försäljaren hade varit i kontakt med förra försäljaren och frågat när bilen servades senast, eftersom vi inte hade några kvitton på det. I början av 2018, hade han fått till svar. Till oss sa gamla försäljaren att olja och filter byttes innan vi hämtade den, vilket alltså inte stämde. Om det skulle ha gjorts, så skulle de ha upptäckt felet, och det kanske är förklaringen till varför de gav 17 i att serva den.

Ihop med en del andra fel, bland annat sprickor i fronten som har dolts tillräckligt väl för att vi inte skulle se dem, så gick notan på 153.000 kr. 153.000 kr! Det är himla mycket pengar. Den nya säljaren rekommenderade oss att kontakta allmänna reklammationsnämnden och få hjälp att häva köpet. Något bilbyte blir det inte eftersom det inte går att fixa in så mycket pengar i lånet på den nya.

Blä, blä och blä!

Efter mycket pusslande och vridande och vändande och räknande och samtal till min far, kommer vi att få loss pengar, så bilbytet kan bli av. Vi kommer inte att ha råd att åka så långt de närmaste åren visserligen, men vi får en bil som vi tror att vi kommer att tycka lika mycket om som Bürstnern.

Vad har vi lärt oss av det här då? Se upp väldigt mycket för vissa husbilsfirmor. Alla är helt enkelt inte att lita på. Inte ett himla dugg.

Dessutom ligger vi redan i tvist med den gamla firman. Vi hade en tid hos dem för att fixa handbromsen på Bürstnern (tid nummer tre tror jag), och den tiden bokade vi av när vi bytte bort bilen. Priset för trasig handbroms drogs av vid inbytet. Allt fixat och under kontroll. I december, tror jag, får vi en faktura på 6.500 kr för handbromsbyte som har utförts i augusti. Vi bytte bilen i juli. den fakturan har vi hållit på att bestrida sedan dess.

Jag kommer inte att skriva namnet på någon av firmorna här, varken den bra eller den dåliga firman. Inte än åtminstone.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Biltrubbel, otur, grundlurade och till slut tur. Kanske.

  1. Bo Eriksson skriver:

    Ledsamt att läsa … 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s