Påsksemester i corona-tider.

En liten påsksemester måste man ju få ha, trots corona, tänkte vi, och drog iväg med husbilen.

Första natten sov vi hemma utanför huset. Det funkade bra, men vi ville åka en liten vända också, även om det bara blev i vårt eget område. det finns fina platser här hemma också.

Vi for iväg till Krampen, ett område ca 4 mil hemifrån med flera fiskesjöar där det sätts i Regnbåge.

Jag har inga GPS-koordinater, men det ligger nordväst om Köping och söderom Riddarhyttan.

Det finns en speciell sjö för flugfiske, och flera andra sjöar där man kan välja typ av fiske lite mera fritt. Området drivs av Sveaskog. Du hittar en länk dit här: Sveaskog krampenfiske.

Det finns bra platser att stå på vid flera av sjöarna. På de flesta platser finns utedass och soptunnor. Det går att tömma husbilens toa vid Stora Krampensjön.

På flera platser finns eldstäder och bänkar. Ved tar man med sig själv, eller så plockar man pinnar i skogen.

Fiskekort är dyrt, 195 kr / person för ett dygn. Vi fiskade en hel dag utan att få fisk, och det blåste kallt, men vad gör det? Vi hade en liten brasa (om det inte hade blåst så hemskt hade den varit större) och grillade korv. Det var himla avkopplande att vara ute.

Olivia var så klart med. Hon ville mest ligga i sängen och ta det lugnt.

Innan vi åkte hem passade vi på att åka förbi vid Övre Hedtjärn och Sottjärn, för att sova en natt där. Det ligger inte riktigt i vår region, det ligger en bit in i Dalarna, strax norr om Ludvika.

Återigen har jag inga GPS:koordinater. Hedtjärn ligger i det inringade området. Mer info om det hittar du här: Grangärde fiske.

Skillnaden mellan Krampen och Hedtjärn är stor. I Krampen finns det många sjöar, och det står husvagns- och husbilsekipage lite överallt i skogarna. I Hedtjärn står alla samlade på två platser. Det finns gott om tallskog mellan alla platser, så det känns inte instängt.

En annan skillnad är att du måste köpa fiskekort för att få stå i Hedtjärn. Fiskekortet här kostar 120 kr / person och dygn. Man betalar kontant i en automat vid sjön, eller så gör man som vi gjorde, man ringer och säger att man är på väg, och får ett telefonnummer att swisha till.

Vid Hedtjärn finns det en servicestation med sopsortering, dass och toatömning.

Det finns ett par små vägar i Hedtjärn, som slutar i bra vändplaner. Längs vägarna finns fickor in i skogen där man kan stå med husbil.

Tallskogen runt sjön är väldigt fin och full med mossa.

Runt Hedtjärn finns flera bryggor, bänkar och några vindskydd. I Hedtjärn metar man med flöte eller bottenmete, eller använder drag. I Sottjärn precis bredvid är det bara tillåtet med flugfiske. Regnbåge sätts i båda tjärnarna.

Vi fick ingen fisk, men det blåste mindre och vi såg lite blå himmel.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser, Camping, Fricamping. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s