Påsksemester ”the Corona way”

Amsterdam, Berlin, Köpenhamn, tulpaner i Holland… Våra planer för årets påsksemester var som våra planer brukar vara… lite vaga. Semester skulle vi ha i alla fall.

Sedan kom ett elakt virus, Corona, och ställde till det. Gränserna stängdes, och vi fick tänka om. Skåne, tänkte vi då. Där kan man möta våren. Eller kanske Öland eller västkusten eller någon annan stans.

Sedan kom Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Åk inte utanför din egen region, oavsett om du är smittad eller inte. Alla regioner har sett över sin verksamhet och planerat den utifrån sina egna invånare. Även om du är frisk, kan du råka ut för en olycka eller vad som helst som kräver sjukhusvård, och det är liksom inte riktigt läge att belasta någon annan region i onödan. Res inte om du inte måste, säger Folkhälsomyndigheten.

Ändrade planer igen alltså. Vi håller oss i vår egen region.

Vi har ju faktiskt semester, och den bör spenderas i husbilen. Alltså har vi hittat en perfekt ställplats, som dessutom är gratis. I servicehuset finns fri tillgång till dusch och toalett. Wifi svajar lite, men det funkar hjälpligt i husbilen. I köket är det självhushållning som gäller, man lagar sin egen mat och tar med den ut till bilen. Vi har dessutom tillgång till ett antal pizzerior via pizza online. Ström har vi också, och bekväma sängar, så vi sover i husbilen fast hemma.

Kan det bli bättre?

Självklart skulle det ha varit roligare att åka till någon härlig stad och sitta i solen på en uteservering och njuta av tillvaron, men det funkar inte i år. Det kommer fler tillfällen, när världen har fått ordning på virus och grejer, och då kommer det att bli ännu roligare att åka iväg. Tänk vilken frihetskänsla man kommer att få då. Härligt!

Det kan hända att vi fuskar lite och sticker iväg till skogen ett par dagar. Vi har ju faktiskt fördelen att ha ett helt gäng fina sjöar att stå vid precis i närheten, och då behöver vi inte belasta vården i någon annan region om olyckan skulle vara framme.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s