2019-08-05, dag 25. Skælskør.

På morgonen fick jag meddelande från Pintrip att jag hade vunnit en tävling som jag var med i. Vi hade vunnit en tapastallrik för två från Pintripvärden i Skovgaard. Alltså åkte vi dit. När vi närmade oss Skovgaard såg vi en skylt längs vägen om att gårdsbutiken hade semesterstängt. Vi stannade på en parkering och ringde och kollade med dem, och de sa att det gick bra att komma ändå, så vi åkte dit.

Vid gården fanns en stor grusplan för Pintripgäster. Det var himla bra gjort. Eftersom vi inte såg några människor ringde Lelle upp dem igen, och fick samma svar: det gick bra att stå där trots att butiken var stängd. Vi tittade lite på omgivningarna medan vi väntade på närmare besked om vår tapastallrik.

Gården ligger fint mitt ute i ingenstans, nästan mitt på Jylland. Vi promenerade runt lite, och det såg verkligen tomt ut.

På gården finns både kor och grisar.

Efter att ha väntat i vad som kändes som en evighet, gav vi upp och ringde och kollade igen. Det hade tydligen blivit någon miss, för de skulle inte öppna butiken förrän i slutet av veckan, och det här var en måndag. De tyckte att det var ok om vi stod där till slutet av veckan och väntade på vår tapastallrik. Det tyckte inte vi, i så fall skulle vi få tokköra hem. Alltså skrev jag till ansvariga för Pintrip på messenger (de är lätta att få tag på där) och förklarade situationen, och bad dem dra en ny vinnare. Vi skulle ju ha kunnat kryssa runt lite på Jylland under veckan, men vi ville börja röra oss hemåt för att slippa köra hela vägen på ett par dagar sedan.

Nu valde vi ställplats igen, för att få lite kontrast mot kossor, grisar och landsbygd. Den här gången blev det hamnen i Skælskør.

GPS: N 55°15’7.00” E 11°17’27.00”

Pris: 120 Dkr

Skælskør verkade vara en mysig och trevlig liten by, men pga regn och trötthet sparar vi utforskandet till ett senare tillfälle. Man parkerar precis vid kajen som hör till småbåtshamnen. Det är inga markerade platser. Man betalar i en kortautomat vid hamnkontoret en liten bit bort. Där kan man också tömma toan.

En nackdel med ställplatsen är att vissa hade väldigt svårt att avgöra vad de hade för typ av bil. Det fanns ingen kontrollant som brydde sig särskilt mycket om det heller. Det kom en husbil på kvällen som fick vända och åka på grund av de här tre personbilarna. Det fanns en tom parkering för personbilar precis bredvid, men där fick man inte stå med husbil.

Mellan regnskurarna gick vi och tittade lite på den lilla hamnen. Vi såg att det fanns flera restauranger i närheten.

Vi åt på en restaurang som låg precis bredvid ställplatsen. Wienerschnitzel till mig och vitlöksbiff till Lelle. Det var väldigt bra service och väldigt bra mat.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s