2019-08-04, dag 24. Ställplats i Kerteminde.

Idag ville vi se lite folk igen, efter att ha övernattat först vid Renbæk fiskesø och sedan vid Ølleriet Håndgjow där vi knappt hade sett en enda människa. Vid bryggeriet såg vi bara varandra och en katt. Vi saknade folk helt enkelt.

Valet föll på Kerteminde, och ställplatsen där.

Platsen finns i BordAtlas.

GPS: N 55°27’8.27” E10°39’51.89”

Pris: 140 Dkr/dygn. Hamnkort som kan laddas med pengar för att kunna duscha. Toatömning och spillvattentömning gratis.

Ställplatsen i Kerteminde ligger i småbåtshamnen. Den var välordnad med bra markering av platserna. Det fanns fler platser än vad det står i BordAtlas, för många båtar var i vattnet. Ställplatsen var helt ok.

Det kom en hamnvärd och gav oss en massa broschyrer och information om Kerteminde. Hon berättade att det var hamnfestival i helgen, med gratis entré på söndagen, och förklarade vägen för oss. Den var på andra sidan av hamnen, så det tog ca 15 minuter att gå.

Vi gick längs vattnet och hörde musik från andra sidan. Det såg ut att vara en fin liten stad, men vi tittade inte så noga. Vi ville hellre gå till festivalområdet.

Det fanns några gamla hus att se på längs vägen.

På lördagen hade det kostat 100 Dkr att gå in på festivalområdet, men idag var det gratis. Det var fullt av liv och rörelse. Det fanns fem olika tält med scener där det spelades olika typer av musik, det fanns ölserveringar och mat mellan tälten, och en himla massa folk i olika åldrar. Det var en trevlig och rolig fest. Folk dansade, log och var glada.

Klockan 22.30 avslutades hamnfesten med ett stort fyrverkeri. Då hade vi redan hunnit tillbaka till husbilen, så vi stod och tittade från andra sidan vattnet. Det var himla vackert och maffigt när allt reflekterades i vattnet.

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s