2019-08-03, dag 23. Ølleriet Håndgjow.

Nyfikna som vi var på att testa Pintrip mer, satt jag och bläddrade i katalogen igår kväll. Valet föll på ett microbryggeri som brygger öl, Ølleriet Håndgjow. Enligt katalogen skulle man också ha 180 graders utsikt över Limfjorden. Härligt, tänkte vi.

Enligt katalogen är det öppet efter tidsbokning, så vi ringde, och fick prata med en mycket trevlig man. Han berättade att de dessvärre var bortresta på kalas, så bryggeriet var stängt. Om vi ville kunde vi gärna åka dit och sova där ändå, för de var lite oroliga för huset när det stod tomt. Om vi ställde upp som husvakt en natt skulle vi få betalt genom att fylla så mycket dricksvatten vi kunde få med oss. Dessutom skulle vi få använda trädgård och trädgårdsmöbler om vi ville, och deras grill. Det var inte vad vi hade räknat med, vi ville ju se bryggeriet, men när de frågar så snällt om vi kan vakta huset så tänkte vi ok. Vi skulle ju få bra utsikt åtminstone.

Vi blev omledda på en mycket smal väg på grund av en ordentlig trafikolycka.

Vägen till Ølleriet Håndgjow blev smalare och smalare. Som tur var så var det inte mycket trafik.

Sista kilometern fram till bryggeriet trodde vi verkligen att vi hade hamnat fel. Det gick inte att vända så vi fortsatte framåt en bit till. Bakom träden hittade vi gården till slut.

Adress: Ølleriet Håndgjow, Bjerregårdsvej 10, Heltborg, 7760 Hurup Thy

GPS: N 56.7570 E 8.4791

Pris: gratis

Precis som mannen i telefonen hade sagt, så såg vi Pintrip-skylten på en gång när vi kom in på gårdsplanen. Limfjorden såg vi också, men väldigt långt bort.

Vi ställde upp bilen, och tittade på trädgården och huset. Bryggeriet ligger i ladan.

Vad gör vi nu då, tänkte vi. Det kändes inte rätt att använda deras trädgårdsmöbler, fast de hade sagt så, så vi tog fram våra egna. Vi hällde upp varsin öl, och satte oss. Sedan satt vi där. Det fanns inte så mycket annat att göra. Vi satt och vaktade deras hus, precis som vi hade sagt att vi ställde upp på.

Man kunde inte se något av bryggeriet, för fönstren var för högt upp. Vi hittade slangen med dricksvatten i alla fall.

Det kändes lite underligt att campa i någons trädgård, särskilt när de inte var hemma.

De här blommorna skulle jag ha velat ta med mig hem.

Limfjorden långt bort, åkrar och ett par bondgårdar. En typisk bild av dansk landsbygd.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s