2019-08-02, dag 22. Renbæk fiskesø.

Från Stade åkte vi till gränshandeln i Scandinavian Park, nära Flensburg. Det tog ganska lång tid på gränshandeln, det var mycket folk och långa köer, så vi ville inte köra så långt när vi var klara med shoppingen.

Vi åkte in i Danmark och hittade en plats ett par mil från gränsen, Renbæk fiskesø. Renbæk fiskesø finns med i Pintrip.

Pintrip är en dansk förening, där människor som bedriver olika verksamheter erbjuder gratis ställplatser på sin mark. Det kan vara alltifrån lantbruk, bryggerier, mejerier, museum till vägkrogar. Det finns allt möjligt att välja på. 2020 finns det över 250 platser över hela Danmark. Du blir medlem genom att beställa deras guidebok för 299 Dkr. Adress till deras Facebook hittar du här: Pintrip.

Katalogen som du får hemskickad med alla platser är bra och innehåller mycket information, både om Pintrip och om de olika värdarna. Vissa vill att man ringer först, andra inte, och några har bara öppet vissa dagar i veckan, så det är bra att läsa om värden och vad som gäller just där innan man åker dit.

Jag tycker att Pintrip är väldigt bra av flera anledningar. Man får se saker som man inte skulle ha sett annars, och man träffar folk som visar upp sin verksamhet. Vissa har rabatter på sin gårdsförsäljning om man är medlem i Pintrip. Jag tänkte först att det var onödigt att bli medlem, men kom på att det räcker att undvika camping 1 natt i Danmark, så har man sparat in pengarna som boken kostar, och då är det ju helt klart värt det.

Servicen på platserna varierar. På de flesta finns ingen service alls, annat än att du kan besöka verksamheten och övernatta. Övernattningen är alltid gratis.

Vid Renbæk fiskesø står man väldigt fint precis bredvid en liten fiskesjö. Ägaren har gjort i ordning tre platser som är reserverade för medlemmar i Pintrip. Övrig övernattning är inte tillåten, däremot kan man stanna och fiska över dagen. Det finns soptunnor, men ingen annan service.

Adress: Rømøvej 50, Renbæk, 6780 Skærbæk

GPS: N 55.1799 E 8.9036

Pris: Fiskekort 60 Dkr för 1 spö i två timmar

Det är lugnt och skönt att övernatta här. Ägaren av platsen kom och kollade på kvällen att vi hade vårt klistermärke som det står Pintrip på i fönstret. Han var trevlig och tyckte att det var kul med svenskar som fiskade.

Det är en ganska stor gräsmatta att stå på. Det finns en gångväg runt hela den lilla sjön.

När vi kom var det några personbilar med dagsfiskare, och sent på kvällen kom det en husbil till.

Lelle provade att fiska, men han fick ingenting. Vi såg inget som rörde sig i vattnet över huvud taget. Åskan hängde i luften och vi hörde några smällar, så det kan ha varit därför. Det ska finnas inplanterad regnbåge i sjön.

Kommer vi att åka tillbaka? Det tror jag. Det är en perfekt plats att stanna och ladda batterierna på efter gränshandeln. Det är lugnt och fridfullt, och mysigt att stå vid sjön. Dessutom är det gratis.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s