2019-08-01, dag 21. Stade.

Det var fortfarande mulet, och regnet hängde i luften på morgonen, så vi åkte vidare mot solen. Den befann sig enligt väderleksrapporten i norra Tyskland, så vi åkte också dit.

Vi siktade på en ställplats i Cuxhaven. När vi kom dit kände vi på en gång att vi inte ville stå där. Kanske en annan gång, men inte nu. Ställplatsen var stor, och det var massor av folk. Platsen var en asfaltparkering med rutor för husbilar, väldigt trångt och tätt. Vi skulle ha fått plats om vi hade velat, men det var inte vad vi var ute efter just idag. Staden Cuxhaven såg trevlig ut, där var massor av folk och en del fina byggnader, såg det ut som när vi körde igenom. Den låg nära ställplatsen. Vi ska definitivt utforska den en annan gång.

Vi åkte vidare, först till ställplatsen i Ottendorf. Enligt Bord Atlas var platserna där 12 meter, men väl på plats såg vi att de på sin höjd var 7 meter. Även små bilar stack ut i gatan utanför sin plats. Inget för oss som är 9 meter alltså. Staden såg trevlig ut.

Nästa stopp blev ställplatsen i Oberndorf. Där var platserna också för korta. Det fanns en lite längre plats, men den var upptagen av en husvagn med förtält. Det såg ut som att den hade stått där en längre tid. Det var bara att åka vidare igen.

Klockan började närma sig 17.00, och vi hade kört hela dagen, så vi gav upp vårt letande och åkte direkt till Stade. Där har vi varit flera gånger förut, dessutom i början av den här resan, så det var lite trist, men vi orkade inte leta plats längre.

Ställplatsen i Stade såg ut som den gjorde 14/7 när vi var där. Läs mer om den här: Ställplats Stade. Fotona på ställplatsen togs 14/7.

Vi drog i handbromsen, betalade platsen, vilade i ett par minuter, och gick in till gamla stan.

Stade är en fin gammal Hansa-stad. I gamla stan finns många uteserveringar, många fina hus och många små gränder.

Vid den lilla ån som finns i gamla stan ser man flera tecken på att sjöfart och fiske har varit viktigt en gång i tiden.

Det var en hel del människor i rörelse, och det var svårt att hitta bord vid serveringarna närmast vattnet.

Vi fick plats på en av uteserveringarna, restaurang Mendoza, på en tvärgata en liten bit bort från vattnet. Lelle beställde rumpstek och jag åt schnitzel, i vanlig ordning. Jag brukar prova schnitzel på restaurangerna runt om i Tyskland. Den här schnitzeln var en av de bättre. Svampsåsen som serverades till var mycket bra.

Det var väldigt bra mat, men vi fick vänta ganska länge på att få den. Det var fullt vid borden och servitriserna fick springa runt ordentligt. Servicen var väldigt bra, trots att de hade mycket att göra.

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s