2019-07-31, dag 20. Jachthaven Giethoorn.

Dagen som regnade bort, kan man väl lugnt säga.

Vi hade hört att Giethoorn skulle vara en mysig stad, full med kanaler och hus gömda av lummiga träd och buskar. Det ville vi se. Det kommer vi att göra också, en annan gång.

Lagom när vi hade passerat Rotterdam la Kate av, vår GPS. Vi körde med hjälp av min älskade vägatlas och google maps i telefonen mot Giethoorn. Det var inga problem att hitta ställplatsen vi siktade på. Visa av tidigare erfarenheter i Holland blev vi positivt överraskade när vi fick plats. Det fanns till och med gott om platser kvar kl 14.00 när vi kom fram. Det brukar ofta antingen vara fullt eller vara för trånga platser för 9 meter bil i Holland.

Själva platsen var lite tråkig, men det kan ha varit vädret som påverkade oss. platserna varierade i längd, men vi fick plats på flera av dem. De var uppmärkta med numrerade stolpar.

GPS: N 52°43’21.99” E 6°4’31.90”

Pris, 2 personer, 1 natt: 13 €

Vi backade först in mot träden, men lagom när Lelle drog i handbromsen och vred av nyckeln åkte det en bil från platserna närmast hamnen, och den var vi snabba att ta.

Vi fick utsikt över småbåtshamnen genom framrutan resten av dagen. Åtminstone när regnet inte forsade över rutan.

Vi ville inte gå och leta efter vart man betalade i regnet, så vi frågade vår holländska granne mellan två regnskurar. Betalade gjorde man en liten bit därifrån, i ett hus med kortautomat. Dusch och toa fanns i ett annat hus. Vi hittade toatömningen, men ingen tömning för spillvatten. Helt ärligt så letade vi inte efter det heller.

Mellan två skurar utforskade vi hamnen. Ställplatsen ligger som synes på bilden ovanför precis vid kajen.

Det var mycket liv och rörelse bland båtarna, det kom och åkte båtar hela tiden. Det var kul att sitta och titta på dem.

Giethoorn verkar vara en riktig sommarstad. Vi gick aldrig in till centrum pga vädret.

Efter en koll på väderleksprognosen bestämde vi oss för att ge upp Giethoorn och dess kanaler för den här gången. Misslyckat besök? Nej, det tycker jag inte. Nu vet vi att vår stora bil får plats här, och att det dessutom finns fler ställplatser och campingar i närheten. Vi vet att det här är en plats som vi vill utforska närmare. Nästa gång ska vi ha cyklar med oss, för det verkade behövas för att ta sig runt bland kanalerna lite fortare. Vi ska också få tag på en karta över sevärda kanaler. Vi ska passa på när solen skiner, och stanna två nätter så att vi har en hel dag på oss att utforska.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Ställplatser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s