2019-07-29, dag 18. Camperpark Zeeland.

En typisk dag i vårt resande kan se ut så här:

  • Helen (alltså jag, kartläsare): Vart ska vi åka idag då?
  • Lelle (sambo och chaufför): Vet inte, inte alltför långt.
  • Vi båda: Ok,vi åker och ser vart vi hamnar.

Efter en stunds funderande, bläddrande bland väderleksprognoser, appar, kartböcker, resetips på nätet osv medan bilen rullar:

  • Helen: Det ska regna i Tyskland, men det blir sol västerut, så vi åker till Holland.
  • Lelle: Men det är ju jättelångt.
  • Helen: Ehh, ja, det kanske det är….. men vi åker dit ändå, det var länge sedan vi var där.
  • Lelle: Hmm… Ett par veckor sedan bara, i och för sig.
  • Helen: Ok, vi kommer att komma fram sent, så jag programmerar in Kate (vår GPS) på Camperpark Zeeland för Holland är trångt och det är massor av folk och där finns det reservplatser utanför om det är fullt när vi kommer fram.
  • Lelle: Ok då. Vi får se hur långt det blir och så stannar vi längs vägen och övernattar någon annan stans om det blir för långt.
  • Helen: Jaaaa, vi åker till Holland!

Och så går det ofta till när vi har semester. Så gick det också till när vi hamnade på Camperpark Zeeland i sydvästra Holland igen.

Camperpark Zeeland. Jag minns inte hur många gånger vi har varit där, men vi brukar hamna där när vi är i Holland. Där finns det ofta plats, antingen inne på området eller utanför grindarna på reservplatser. Holland brukar kunna vara trångt och fullt, så den här platsen är bra att ha i reserv, eller när man kommer fram sent.

Vi kom fram efter kl 18.00, och då var det nästan fullt. Ställplatsvärden bor på platsen, och han sprang runt och servade folk. Han hade en stor plats över, och den fick vi. Vi betalade med kort i automaten. Där får man ett kort som man fyller med pengar för att kunna duscha med mera. Samma kort används för att öppna bommen in till platsen.

GPS: N 51°34’30.54” E 3°39’8.16”

Pris: Beror på vad man använder. Från 14.50 € / dygn.

Det här är en stor ställplats, 145 platser enligt Bord Atlas, men jag tror att det finns fler nu. Området är uppdelat i flera kvarter. Det går en huvudgata längs med kvarteren, med skyltar som visar vilka platser som finns där. Allt på den här ställplatsen är extremt välordnat.

Här råder det inga tvivel om vem som ska använda vad. När du kör in, betalar och bokar du din plats. Den har du kvar så länge du betalar för den, om du vill åka iväg på utflykter.

Många platser har en liten gräsplätt, men man står på ett underlag av krossade snäckskal.

Vi fick en plats precis bredvid servicehuset och tömstationen. Det var en av få stora platser som var lediga. Vi hade en liten yta utanför bodelsdörren att röra oss på, och det fanns lite träd åt katten Olivia. Platsen passade oss bra, eftersom Lelle råkade få gikt i stortån, och hade väldiga problem att gå.

Tömstationen är också välordnad. Den ligger strategiskt placerad vid in/utfarten. Här kan man tömma toa och spillvatten, tvätta rutor och fylla färskvatten.

När vi satt och filosoferade på kvällen bestämde vi oss för att stanna ett extradygn för att kunna tvätta kläder. Jag gick, och Lelle haltade, iväg till kortautomaten och fyllde vårt kort med mer pengar, efter att vi hade bokat tvättstugan förmiddagen därpå.

För en gångs skull hade vi alltså planerat morgondagen redan i förväg. Tvättstuga på förmiddagen, och en promenad till vattnet på eftermiddagen.

Sent på kvällen kom glassbilen. Vi har också beställt bröd från brödbilen som kommer imorgon.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Ställplatser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s