2019-07-19, dag 8. Camping le petit Bois.

Vi åkte vidare på småvägar söderut i Frankrike. På eftermiddagen började vi leta efter campingar i ACSI-katalogen. Det är den campingkatalog jag tycker bäst om i Europa, om vi inte letar ställplats, förstås.

Valet föll på Camping le petit Bois, en liten camping mitt ute i ingenstans. Det finns inga större städer i närheten. Campingen ligger inte så långt från A75, men tillräckligt långt bort för att man inte ska höra vägen.

GPS: N 44°59’56” E 03°13’08”

Pris, husbil, två vuxna, el: 26 €

Det första man ser när man kommer fram till campingen är träd. Där vill vi stå, tänkte vi, som är vana att fricampa bland träd här hemma. Tjejen i receptionen pratade ganska bra engelska. Hon berättade att campingen har två sektioner: en med numrerade, uppmärkta platser på gräs, och en i tallskogen, där man får stå som man vill. Mot skogen, alltså.

Det var varmt, solen brände, vinden stod stilla. Uppe på kullen där vi fick stå fanns skugga och det fläktade till och med lite. Det var otroligt skönt. Uppe bland träden fanns det elstolpar placerade lite här och där, och man kunde stå precis som man ville så länge man inte blockerade någon annan. Marken sluttade lite, men vi lyckades hitta en plan plats. Det här var perfekt för både oss och katten.

Det här är en camping som är helt i min smak.

Det fanns en mycket bra tömningsstation precis vid in- och utfarten till campingen. Precis bredvid den fanns ett servicehus som var litet, men helt ok.

Platserna på gräsmattesektionen var välskötta. Det fanns häckar som avgränsning mellan platserna, men just ingen skugga.

Uppe på kullen där vi stod hade vi milsvid utsikt över kullar, träd och åkrar. Det var himla vackert.

Precis utanför campingen fanns en kommunal pool, där campinggäster fick bada gratis.

Det fanns inga restauranger inom gångavstånd. På kvällen kom en food-truck som parkerade precis vid receptionen. De placerade ut bord och stolar och började sälja enklare mat i ett rasande tempo. Menyn var enkel, som man kan räkna med i en food-truck. Den bestod av hamburgare, korv och nachos.

Vi valde varsin ostkorv i bröd med pommes. Det var ätligt, men om vi kommer dit igen värmer vi nog hellre en konserv, oavsett vilken, i bilen. Korven var en vanlig korv, med en smält ostskiva i brödet. Till det serverades pommes av sötpotatis som var alldeles sladdriga och dröp av olja. Det gick att äta, man blev mätt, men… Tacka vet jag Bullens pilsnerkorv. 8 € kostade det/portion.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s