2019-07-18, dag 7. Camping les Coullemières.

Vi åkte vidare söderut på icke betalväg. Vägarnas skick var varierande, ibland väldigt bra och ibland väldigt dåliga. Vi passerade genom många små byar, så det tog tid.

Vi stannade för natten tidigt, redan 14.00. Camping les Coullemières hittade vi i ACSI-katalogen. Det var en liten camping ca 1 km från byn Vermenton.

GPS: N 47°39’31” E 03°43’51”

Pris, husbil, två vuxna: 17.90 €

Damen i receptionen var trevlig. Hon försökte prata engelska, men det gick inte så bra, så vi använde mycket teckenspråk, gester och skratt i stället. Det funkade bra. Vi fick två platser att välja mellan som skulle vara bra om man har stor bil. Vi körde in, valde plats, och gick tillbaka och betalade och berättade vart vi hade parkerat. Smidigt och bra.

Campingen är mycket liten. Platserna är i varierande storlek, vissa är väldigt små, andra är stora. Eftersom campingvärden hade koll på vilken storlek var och en behövde funkade det bra.

Det fanns mycket träd och buskar på campingen. Eftersom det var ordentligt varmt var det skönt att få skugga. Vi förstod ännu bättre varför campingen hade vissa platser reserverade för större husbilar, på några platser var det svårt att komma in pga träden. Man fick verkligen hålla koll när man skulle in och ut från sin plats. Husvagnar hade lite lättare, flera krokade av sin husvagn på vägarna som gick inne på campingen, och så hjälptes folk åt för att knuffa husvagnen på plats för hand.

Campingen var liten och mysig med alla träd, men det fanns inte mycket att göra där. Det fanns ingen restaurang, men det går att köpa lokalt öl och vin.

Byn Vermenton såg lite tråkig ut när vi åkte igenom den, och med tanke på att jag fortfarande inte hade hittat några sandaler och bara hade vinterskor och tofflor i husbilen så gick vi inte och utforskade byn. Fodrade skor känns inte så lockande när det är över 30 grader varmt. Det är en bra läxa: glöm inte att packa sommarskor.

Servicehuset såg lite slitet ut på utsidan, men inuti var det väldigt fräscht.

Precis utanför campingen finns en kommunal badstrand vid en flod.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s