2019-07-17, dag 6. Frankrike och Camping au bord de l’Aisne.

Strålande sol och varmt, men lite disigt. Vi lämnade Belgien och körde in i Frankrike. Vi körde tills vi kände för att stanna, då letade jag reda på närmsta camping i ACSI-katalogen. Det blev Camping au bord de l’Aisne.

GPS: N 49°25’55” E 03°58’14”

Pris, husbil, två personer, el: 30.92 €

Campingen ligger strax norr om Reims, i den lilla byn Guignicort. De pratade bra engelska i receptionen. I det som ser ut som ett växthus på bilden fanns det en pool.

Campingen är liten. Den är uppdelad i två sektioner, så den känns ännu mindre än vad den är. Man fick välja vilken plats man ville. Det var bara att betala, köra in, och välja. Platserna var bra uppmärkta med buskar mellan varje plats.

Platserna var stora och plana. Servicehuset var fräscht och campingen var välskött.

Vägarna på campingen var mycket bra, och det fanns väldigt bra svängradie överallt.

Precis utanför campingen rinner floden Aisne. Vattnet hade en härligt grön färg, och det fanns stora fiskar att titta på.

Inne i den lilla byn ser det ut som det brukar göra i en liten fransk by. 2012 hade byn 2169 invånare, så det är ingen stor by. Det är lagom gångavstånd från campingen.

Det finns lite småaffärer, men mycket var stängt på eftermiddagen.

Vi hittade ett litet torg med ett rådhus eller något liknande. Tror vi.

Vi hittade en öppen restaurang, som hade några små bord utanför. Vi tänkte äta pizza, eftersom det var en pizzeria, men pizzan var slut. Vi tog varsin öl medan vi funderade på vad vi skulle äta istället.

     

På pizzerian som hade slut på pizza åt vi chicken nuggets och hamburgare istället. Det gick lika bra som pizza, och vi slapp laga mat själva.

På kvällen fick vi en invasion av flygmyror runt hela bilen. Ett bra tips för att få bort dem är kanel. Det funkade väldigt bra, så nu ska vi alltid ha en burk kanel i husbilen.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s