2019-07-16, dag 5. Belgien och camping de Lombarde.

Vi fick för oss att vi skulle sova en natt vid Belgiska kusten. Jag vet inte varför, vi har provat det förut och det har inte funkat, och det blev inte så bra den här gången heller. Fullt, fullt och fullt. På massor av campingar. På en av campingarna vi provade fanns det plats, men bara för husbilar kortare än 8 meter. Vi fick backa därifrån på en smal väg, samma storlek som en cykelbana ungefär, och sedan svänga 90 grader ut på en större väg med mycket trafik i en korsning där höga buskar skymde all trafik. Jag fick helt enkelt hoppa ur bilen och ställa mig mitt i vägen och stoppa all trafik medan Lelle backade ut. Som tur var fick jag hjälp av några cyklister som stoppade trafiken åt andra hållet.

Vi tog sikte på en ACSI-camping en bit därifrån, Kompas Camping Westende, och skrev in koordinaterna dit i vår GPS. Vi följde GPS’n och hamnade vid en helt annan camping, Camping de Lombarde. Det finns tydligen flera campingar precis bredvid varandra där.

GPS (ungefär): N 51°09’27” E 02°45’40”

Pris, husbil, två personer, el: 39 €

Campingen ligger inte långt från havet, men man bör vara beredd på att gå en bit. Likaså om man vill handla eller se något annat.

Damen i receptionen var ok, men inte jättetrevlig. Hon svarade på tilltal, mer än så var det inte.

Campingen är ganska stor, men det är bra skyltat. Det finns några större vägar, och många mindre vägar som leder in till olika kvarter. Det känns mindre än vad det är.

Eftersom vi har stor bil fick vi en plats i ett hörn, som var lätt att ta sig in och ut från. Egentligen skulle man ha bilen placerad åt andra hållet, med fronten in mot häcken, men vi fick stå som vi ville, bara vi fick plats.

Den här campingen hade flera säsongsplatser och flera som bokade flera veckor på sommaren, men det fanns ändå många platser kvar för resande i husbilar. Vi sparar den i ”bra att veta-listan” utifall vi har vägarna förbi någon mer gång.

Hela campingen var välskött och välplanerad. Det fanns många små kvarter, och mycket buskar.

På några av platserna var det alldeles för trångt för husbilar i större storlek, där placerades mindre bilar och husvagnar.

Säsongarna hade egna kvarter. Det var dem som tog upp större delen av campingen.

På campingen fanns en stor lekplats. Det fanns en fiskesjö där man kunde fiska för 2 €.

Vi hittade baren, som låg precis vid receptionen. Där serverades bra och billig öl och enklare mat. Vi hittade äntligen solen också.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s