2019-07-13, dag 2. Danmark och Sorø Sø camping.

Dagens mål var att ta oss in i Danmark, och hitta en bra plats att övernatta på där. Huvudmålet för vår resa var Saintes-Marie-de-la-Mer i södra Frankrike, och därför kändes det inte så viktigt vart vi övernattade. Vi hade ingen brådska söderut, det var inget särskilt vi ville se på, så vi gjorde det så enkelt som möjligt och tog dagen som den kom. För enkelhetens skull checkade vi in på Sorø Sø camping på Sjælland. Där har vi varit förut och vi vet att vi får plats.

Adress: Udbyhøjvej 10, 4180 Sorø

Pris husbil + 2 vuxna: 160 Dkr, utan el.

Det är mycket trevliga människor i receptionen. De har en liten affär med det absolut nödvändigaste: mjölk, öl, läsk, godis och toapapper bland annat.

På campingen finns tre olika platser för husbilar, och vi hamnade på en av dem. Det är förstärkt underlag där, men ganska trångt. Vi provade om markisen funkade på nya bilen, och det gjorde den. Vi fick precis plats med våra nio meter. Bakom bilen var en hög vall, så vi kunde inte backa längre in. Det funkade i alla fall. Det fanns större platser lediga på campingen, men vi ville inte krångla med att byta bara för en natt. Vi hade ju större utrymme än natten före i Gränna i alla fall.

Vi hade fin utsikt över den lilla sjön från vår plats. Det finns inte så mycket annat att göra än att titta på sjön, om man inte vill cykla långt.

Campingen är välvårdad, och platserna är bra uppmärkta. Det finns olika sektioner, så det känns inte som en stor camping. Många av platserna är upptagna av säsongare.

På campingen finns både grisar och getter som man får gå in till. Det finns flera olika lekplatser för barn i olika ålder.

På kvällen var det party utanför receptionen. Det var en trubadur som spelade och sjöng riktigt bra. Receptionen sålde både öl, vin och enklare mat från en liten restaurang som finns i anslutning till den. Det blev en riktigt trevlig kväll.

På kvällen började Olivia känna sig lite mer hemma i nya bilen, hon kunde till och med snarka en liten stund.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s