2019-07-14, dag 3. Tyskland, ställplats i Stade.

Vädret idag har varit grått och mulet med en del rejäla regnskurar. Det var väldiga köer före Hamburg före Elbe-tunneln.

Som så ofta när vi är ute och åker, har vi inget direkt mål för dagen. Söderut, bara. I kön vid Hamburg började vi bli hungriga och började tänka på mat, och kom på att vi åker till Stade och äter Hanse-platte på Rathauskeller. Sagt och gjort, mot Stade.

Vi var framme på ställplatsen ca 17.30, och som tur var fanns det ett par platser kvar. Stora platser till och med. Man checkar in med kort i automat. Man får ett nyckelkort som man kan ladda med pengar som kan användas i servicehuset. Enkelt och bra.

GPS: N 53°36’9.33” E9°27’56.99”

Pris: 13 €

Vi har varit på ställplatsen i Stade flera gånger förut, och vi har även gått på upptäcktsfärd i gamla stan. Det är en fin stad, och ställplatsen är helt ok. Den är välordnad, platserna är bra och enkla att köra in och ut från, och det lilla servicehuset är enkelt men funktionellt. Med jämna mellanrum finns personal på plats.

Den här gången var vårt mål bara att äta. Det regnade och vi har sett stadskärnan förut, så vi gick direkt till Rathauskeller och beställde vår Hanse-platte för två. Rathauskeller är ett mysigt ställe med trevlig personal och väldigt bra mat. Efter en Hanse-platte och ett par öl är man alldeles för mätt för att orka göra något annat. Jag rekommenderar ett glas av den lokala ölen Gertruden bräu.

Om du vill se bilder från stadskärnan, som är väl värd ett besök, hittar du dem här: Stade 2018.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Ställplatser och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2019-07-14, dag 3. Tyskland, ställplats i Stade.

  1. Pingback: 2019-08-01, dag 21. Stade. | Helens resor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s