2019-07-12, dag 1. Gränna ställplats.

Semester! Med ny husbil dessutom. Spännande!

Vår gamla trotjänare, en Bürstner som vi har haft och trivts väldigt bra med i sju år, hade tre fel som vi visste om: kylskåpet luktade avgaser, batterierna i bodelen laddade inte trots att de var i bra skick, och handbromsen gick inte att få igenom ombesiktning efter ombesiktning. Inte bra om man ska nedåt i Europa. Vi åkte till vår närmsta husbilshandlare, ca 1 mil hemifrån för att titta. Bara titta, inte köpa. På onsdagen innan vi åkte hämtade vi alltså vår nya bil, en Knaus, med fungerande handbroms. Så kan det gå.

Efter ett himla packande med grejer in i den nya bilen på onsdags- och torsdagskvällen, bar det iväg så fort vi hade slutat jobba på fredagen. Lelle jobbade eftermiddagsskift, men kunde komma ifrån tidigare, så vi kom iväg ca 18.00. Lite sent kan man tycka, vi kunde ju lika gärna ha väntat till morgonen därpå, men är det semester så är det.

Vi stannade för att övernatta på ställplatsen i hamnen i Gränna. Ställplatsen närmast campingen var full. Platsen där vi stod, vid parkeringen, är en ganska tråkig plats. Det är en typisk övernattningsplats, och det är bra att den finns. Man betalar med telefonen eller i automat, 120 :- kr för 24 timmar. Enkelt och smidigt. Man får använda campingens faciliteter mot extra avgift.

Själva ställplatserna är i en ring runt den vanliga bilparkeringen. Det är ingen plats som man tar ut bord, stolar och markis på. Det är en del trafik, men ganska lugnt på natten.

Platserna är väl markerade med linjer, och de är tillräckligt långa för att nio meter bil ska få plats utan problem.

Det är gångavstånd till färjan över till Visingsö, till centrum och till några små restauranger i hamnen.

Vi firade den nyinköpta husbilen med de jordgubbar som hade hunnit mogna innan vi åkte, och champagne så klart.

Olivia var skeptisk. Hon hade svårt att hitta sin plats i den nya bilen, det tog två tre dagar för henne att vänja sig och bestämma vart hennes plats var.

Vi gick ner till den lilla hamnen en liten stund, och hörde på två mindre bra trubadurer. Jag förstår inte vart de hittar alla.

Vi köpte en nachostallrik för två med tillbehör. Den var en besvikelse. Den röda ”såsen” var misstänkt lik vanlig ketchup. Nachostallriken på bilden och två öl blev 222 kr. Tur att vi hade mer mat i bilen.

Dagens läxa: stanna, sov över natten, åk vidare. Köp inte nachostallrik.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s