2019-04-22. Keukenhof och City Camping Rotterdam.

Vi bestämde oss för att åka till Keukenhof för att se på tulpaner. Där var det massor av folk överallt, och kaos på vägen och parkeringarna. Ställplatsen såg överfull ut. Det stod parkeringsvakter och poliser och dirigerade både trafik och fotgängare. Det kändes omöjligt för oss att stanna överhuvud taget, och ännu omöjligare att ta oss till ställplatsen. Dessutom blev vi dirigerade bort från infarten av poliser. Det var bara att åka vidare och ta till plan B.

Vi bestämde oss för att åka mot Camperpark Zeeland, för där brukar man få plats. Efter en liten stund ändrade vi oss igen, och styrde mot Rotterdam.

Längs vägen såg vi stora färgglada fält med tulpaner. Det är svårt att inte se tulpaner i Holland på våren.

Här tror vi att det var flera rosa eller röda tulpaner på gång, det såg ut så när man såg färgskiftningarna på fältet.

En inte så typisk bild av Holland, faktiskt. Man ser inte så många väderkvarnar som man kan tro nu för tiden.

Det här är en typisk bild av Holland. Platt landskap och många kanaler. Det enda som saknas på bilden är en cykelbana, med en sådan bredvid vägen skulle bilden av Holland ha varit komplett.

När vi kom fram till City Camping Rotterdam, som verkade vara det bästa alternativet om man ville se Rotterdam, var det fullt på alla elplatser. Vi kom fram 16.30, och då fanns det bara plats på tältcampingen. Det spelade ingen roll för oss, bara underlaget var hårt nog, och det var det, så vi checkade in.

GPS: 51.931028, 4.444411

Pris: 27.50 €, två vuxna utan el.

Tjejen i receptionen var mycket trevlig. Hon följde med oss ut och visade vart tältcampingen var, och vart servicehuset låg. Hon berättade också hur vi lättast tog oss in till centrum med buss. Det var ca 5 kilometer dit från campingen.

Tältcampingen består av en stor gräsmatta där man kan stå hur man vill. Tjejen i receptionen sa att de ville gärna ha lite ordning ändå eftersom det var storhelg och säkert skulle komma fler. Vi hamnade mellan två små tält.

På kvällen kom det fler husbilar, och de ställde sig i fina rader med bra avstånd mellan raderna, så att andra skulle kunna köra in och ut. Det blev lite som provisoriska vägar på tältcampingen.

Sent på kvällen var både den ordinarie campingen och tältcampingen full av husbilar.

På den ordinarie campingen fanns en särskild avdelning för husbilar. Den enda skillnaden mot tältcampingen var att det fanns en väg där, och ström.

På den lite finare delen av campingen fanns det riktiga campingtomter. Där stod många uppställda husvagnar och några husvagnar och husbilar på genomresa.

Det fanns även några få platser på asfalt. Jag vet inte om det var någon form av quick stop.

Vid campingen fanns en liten restaurang som var stängd för säsongen.

På kvällen satt vi och planerade lite inför morgondagens tur in till centrala Rotterdam. Vi fick besök av några änder och av de här fåglarna.

Det märktes att vi var nära en större stad. Det åkte flygplan över oss kors och tvärs, och vi hörde mycket ljud från vägarna runt omkring campingen. Det gick en stor genomfartsled precis bredvid campingen. Den gjorde att det var lätt att ta sig dit, men det var mycket tung trafik där hela natten.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s