2019-04-20. Renbæk fiskesø.

Idag testade vi Pintrip för första gången. Pintrip är en dansk sammanslutning av olika platser där man får övernatta gratis om man är medlem. Det kostar 299 Dkr/år att bli medlem. Då får man en katalog som visar alla platser som finns med. Det kan vara gårdsbutiker, vinbryggerier, ölbryggerier, restauranger, fiskesjöar, museum, lantbruk osv. Platserna har en eller flera gratisplatser som är reserverade för medlemmar, med varierande service.

Vi åkte förbi några platser där det var fullt redan, innan vi hamnade vid Renbæk fiskesø. Här fanns det tre platser som var reserverade för Pintrip, och vi var ensamma där.

GPS: 55.180311, 8.903570

Faciliteter: soptunna

Vid Renbæk fiskesø stod vi fint på en stor gräsmatta med utsikt över sjön. Underlaget var hårt trots att det var tidigt på året.

Det var lugnt och tyst vid sjön. Fiskekort kan man köpa i en automat på platsen.

Det finns inga stora vägar i närheten. Här står man mitt ute på landet.

Runt en av de två sjöarna går en hård väg. Man fick köra där med personbil för att komma nära fiskeplatserna på andra sidan sjön, men ägaren ville inte ha husbilar där.

Det var över 20 grader varmt ute, och strålande sol. Olivia låg i gräset och nöjt av vårsolen.

Det här var en bra plats att upptäcka. Den ligger dessutom nära tyska gränsen, så det är en perfekt plats att övernatta på när man är på genomresa.

Träden hade inga blad ännu, men de började skifta i lila. Våren hade definitivt kommit längre här i södra Danmark än vad den hade gjort hemma.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s