2018-08-08, dag 27. Öland och Tokenäs Camping.

Öland, här kommer vi! Efter x antal år. Jag vet inte hur många år sedan det var sedan vi var på ön senast. Vi som alltid brukade åka dit.

Jäklar vad torrt det var på ön. Det märktes att vi hade haft en extrem sommar med mycket värme och inget regn. Behöver jag skriva att det var totalt eldningsförbud?

Vi tog sikte på Tokenäs Camping nära Byxelkrok. Där har vi varit en gång förut, och vi gillar den campingen. Trevlig personal, bra servicehus, mycket träd, bra platser, nära till Byxelkrok, nära till havet. Sist vi var där var gräset grönt, men så var det naturligtvis inte i år.

GPS: N 57°19’15” E 16°59’56”

Pris: 240 kr utan el

När vi kom fick vi gå in först och välja plats. Det fanns många att välja på eftersom säsongen började ta slut. När vi hade sett ut en plats checkade vi in och körde dit.

Platserna är väl markerade. De är inte så stora, men de räcker gott och väl till för oss.

Vi stod precis under en ek. Eftersom det blåste ordentligt fick man ett ekollon i huvudet med jämna mellanrum.

Vi tog gång-/cykelvägen in till Byxelkrok. I normala fall tar det ca 10 minuter att gå, men eftersom Lelle hade fått gikt i stortån tog det oss minst det dubbla. Det är bra väg att gå på, och man kan passa på att titta efter bra badplatser längs vägen.

Inne bland sjöbodarna var det liv och rörelse. Vi promenerade omkring fram och tillbaks, och satte oss vid en uteservering med jämna mellanrum. Det var nästan som att vara utomlands igen. Priset på ölen var ju högre förstås, men i övrigt var det precis som i Tyskland eller Frankrike.

Vi tittade på hamnen och alla båtar, och såg när båten till Oskarshamn (tror jag) kom.

Vi åt tidig buffé på restaurang Sjöstugan. Före kl 17.00 kostade det 120 kr/person, efter det höjdes priset till 190 kr/person. Buffén där rekommenderar jag inte. Den ska man undvika. Det smakade glädjelös massproduktion om det mesta. Tänk storkök, skolkök eller vad som helst. Dessutom var de unga killarna i personalen väldigt nonchalanta. De var mer intresserade av varandra och sina telefoner, än av matgästerna. När något var slut, bemöttes man av attityden ”men ta något annat då” innan de gick in i köket och sa till med en stor suck. Där äter vi inte igen. Tur att det finns fler ställen att välja på i Byxelkrok.

I hamnen i Byxelkrok finns en ställplats. Jag vet inte vad det kostar att stå där, eftersom vi stod på campingen. Ställplatsen såg trång ut, men läget är det inget fel på. Det är nära till restauranger och sjöbodar, och utsikt över vattnet.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s