2018-08-09, dag 28. Öland och Flatenbadets Camping.

Vi började dagen med att åka runt lite på Öland. Vi var där varje år förr, så vi har sett mycket, men det är ändå kul att uppleva saker igen.

Vårt första mål var Neptuni åkrar, en liten bit norr om Byxelkrok på öns västra sida. Vackert, kargt och storslaget, precis som vi kom ihåg det.

Vi körde söderut längs kusten, och tittade på ställplatsen vid Sandviks kvarn. Ställplatsen började fyllas på redan 10.30 på förmiddagen, dessutom var den inte anpassad för stora bilar. Det fanns ett par platser med lagom längd för oss, men de var redan upptagna. Vi hade tänkt åka runt på ön, och sedan komma tillbaka och övernatta vid kvarnen, men den tanken fick vi ge upp.

Vi åkte vidare mot Byrums raukar i stället. Där kan man se Blå Jungfrun långt ut i vattnet. Vi tog en båt dit från Byxelkrok för en himla massa år sedan, och det var kul att se ön på nära håll. Det var helt klart värt pengarna då.

Om man inte har sett raukarna rekommenderar jag att man åker dit. Det är ett himla häftigt landskap. Det finns större och finare raukar på Gotland, Öland har en light-version kan man väl säga. De är maffiga på Öland också, och dit tar man sig dessutom utan att behöva åka färja.

Vi åkte runt lite på ön. När vi blev hungriga åkte vi tillbaka till Sandviks kvarn för att äta lufsa.

Den öländska rätten lufsa består av riven potatis som tillagas i ugn med tjocka skivor av fläsk. Väldigt gott! Det blev en dålig bild, men det är den enda som jag har.

När vi satt och åt bestämde vi oss för att åka tillbaka till fastlandet igen.

Vi hamnade på Flatenbadets Camping, en camping som vi var på för ca 15 år sedan. Det kan vara kul att se hur det har förändrats, tänkte vi.

GPS: N 57°21’28.88” E 13°55’51.39”

Pris: 240 kr

Det här är en liten och mysig camping där man har en fin utsikt över sjön från de flesta platserna. Jag tycker om små campingar, så för mig är den alldeles lagom. Just i år var stranden extra stor, eftersom det knappt fanns något vatten i sjön efter sommarens brist på regn.

Ägarna var nya från förra året, tror jag. De var väldigt trevliga.

Platserna är inte stora, men helt ok. Servicehuset är ok. Det är rent och fräscht, men skulle må bra av en liten renovering.

Vid receptionen finns en liten servering, som vi givetvis provade. Schnitzel åt mig, och hamburgare åt Lelle. Maten var väldigt bra, den får de full poäng på. Mat och varsin stor öl kostade 270 kr.

Bredvid uteserveringen finns en rejält tilltagen lekplats, och på andra sidan av receptionen finns det minigolf.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s