2018-08-07, dag 26. Sverige och Stensö Camping.

Idag blev det en lång bilåkardag. När vi ändå körde, bestämde vi oss för att åka till Öland en sväng. Det är länge sedan vi var där.

Sverige är lika platt som Danmark, åtminstone i Skåne.

Vi gjorde ett stopp på vägen, på Stensö camping i Kalmar. Då hade vi kört hela dagen.

Vi kom fram till Stensö på kvällen. I receptionen togs vi emot av en yngre kvinna som inte var särskilt trevlig. Hon var så där ”professionell” om ni förstår vad jag menar. Nästan lite överlägsen. Det är faktiskt den första vi har träffat under hela resan som har varit så.

Här fick vi också lov att köpa campingkort, eftersom ”det används på alla campingar i hela Europa, för att det är krav på det”. Vi förklarade att så är det inte alls, det här är faktiskt den första campingen på hela vår resa där det krävs. I Danmark har dessutom campingägarna förbjudits att kräva campingkort, efter en fällande dom för olaga konkurrens. ”Jag har faktiskt varit på kurs, så jag vet att det krävs”, var svaret vi fick. Ok, vi köper ett campingkort, inte för att vi vill, utan för att vi är för trötta för att åka någon annan stans. Men ljug inte om att det krävs överallt i hela Europa, för så är det inte.

GPS: N 56°38’59.17” E 16°19’37.32”

Pris: 265 kr utan el

En bra sak med den här campingen är att om man inte ska ha el, får man ställa sig vart man vill. Utom på en el-plats förstås. Det gör att vi kan stå under och bredvid en massa träd, och det gillar vi.

Bra vägar, och bra platser om man inte behöver el.

Det finns flera servicehus, och de är fräscha. Det är alltid nära till ett av dem.

Det fanns många lediga platser kvar där det inte fanns el.

Vädret var omväxlande. Det var varmt när solen kom fram, men inte lika varmt som i Tyskland och Frankrike.

En restaurang bredvid en camping i Sverige. Första dagen i Sverige, och jag saknade redan övriga Europa. Det finns ju inga människor ute här! Visserligen är det tisdag, men i resten av Europa spelar det ingen roll. Där är det fullt med folk och liv och rörelse på restauranger och uteserveringar oavsett veckodag. Det kanske var därför tjejen som tog emot vår beställning stod och gäspade.

Varje gång vi kommer tillbaka till Sverige, påminns jag om varför vi har valt att börja åka utomlands. Folk umgås, ler och skrattar mer där.

Maten var ok, men efter vår resa fick vi nästan en chock över priset. 460 kr för varsin tallrik mat och en öl var. Det var inte särskilt mycket mat heller, Lelle blev inte ens mätt. Han gick därifrån hungrig och tog en smörgås i bilen. Smaken var ok åtminstone.

Jag åt fish and chips, och Lelle åt kyckling med potatisgratäng.

Kommer vi tillbaka? Nej. Inte så länge som de kräver campingkort i alla fall.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s