2018-08-05, dag 24. Toftum Bjerge Camping.

Vi hade inga egentliga planer, förutom att vi skulle åka runt lite i Danmark. Vi visste inte vad vi ville se, och egentligen var vi nog ganska trötta på att se saker. 24 dagen på vägarna, och vi ville bara luffa runt och ta det lite lugnt.

Vi åkte först västerut från Uge, och sedan väg 181 längs kusten norrut mellan Søndervig och Lemvig. Landskapet är fascinerande. Det är platt och fullt med sanddyner.

Man ser inte havet, det ligger bakom sanden någonstans. Här och där ligger det några hus som tar skydd bakom sanddynerna.

På vissa platser längs väg 181 syns havet. Det här är ett vackert område.

Framåt eftermiddagen hittade vi en camping längs vägen, Toftum Bjerge Camping, strax före Humlum om man kommer söderifrån.

Adress: Gl Landevej 4, 7600 Struer, Danmark

Pris: 190 Dkr, två personer utan el

Personalen i receptionen var trevlig. Campingen har tre områden, och vi fick välja en plats på ett av områdena, och sedan komma tillbaka och tala om vilken plats vi hade valt.

Området som vi blev hänvisade till var en stor gräsplan med några små buskar, som såg ut att ha dött pga bristen på regn. De fyllde sin funktion som gräns mellan platserna i alla fall.

På det här området var platserna ganska stora.

Det var absolut inget fel på utsikten från vår plats. Danmark är platt, så det räcker att komma upp på en liten platå för att kunna se hur långt som helst. Molnen och solen gjorde väldigt härliga färger ut över fälten.

Här fick vi både blåst och regn, och det var faktiskt ganska kallt. Vi hade längtat efter lite svalare väder, och nu fick vi det. Mer än vi behövde, till och med. Vi satt inne nästan hela kvällen, och bilen skakade ordentligt i blåsten.

På vårt område fanns en liten barack med toa och dusch. Det var enkelt, men väldigt rent och fräscht där.

På området bredvid vårt hade man skapat etapper som man stod på, för att utnyttja utsikten. Här såg det ut att bara vara säsongsplatser.

På det tredje området, på andra sidan om receptionen, fanns det mycket träd och buskar. Det här såg ut att vara en äldre del av campingen, men den var väldigt välskött. Det här var det största området, och det var blandat med säsongare och campare. Det var övervägande husvagnar där.

Här fanns ett riktigt stort servicehus med alla tänkbara faciliteter. Det här var enda platsen att tömma toan på, så vi hade en bit att gå. Det gick inte att tömma vid baracken där vi stod.

I närheten av campingen fanns havet med en fin badstrand. Det tog ca 5-10 minuter att gå dit.

Lekområden fanns på alla campingens områden. Allt såg ut att skötas om bra.

På baksidan av servicehuset fanns en grillplats med tak. Just nu var det eldningsförbud, men det syntes att den brukade användas. Bredvid den fanns en hage med några getter.

Vi beställde mat på campingens restaurang, i vanlig ordning. Vilken mat! Det var mycket, det var gott, servicen var väldigt väldigt bra. Allt var perfekt, helt enkelt. Helt otroligt bra! Jag åt svinemørbrad. Jag vet inte riktigt vad det är, mer än att det var fläsk av något slag och att det var väldigt gott. Lelle åt semesterns bästa hamburgare.

Jag skulle kunna åka till den här campingen igen bara för matens skull, så gott var det.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s