2018-08-04, dag 23. Uge Lystfiskeri og Camping.

Vi åkte vidare mot norr, för att försöka hitta lite svalare väder. Idag hade vi en färdig dagsrutt redan när vi startade. Det hör inte till vanligheterna för oss, som brukar ta dagen som den kommer. Jag programmerade GPS:n och lutade mig tillbaka.

Det var fortfarande lika mycket kö på A7. 20 mil tog 5 timmar att köra. Det var ingen idé att svänga av motorvägen och välja småvägar den här gången. På småvägarna brukar trafiken flyta på, men det var så många som hade svängt av så det var stopp där också, enligt google maps.

Om du är nyfiken på att se hur det ser ut när man åker Autobahn genom Hamburg och genom tunneln under Elbe, kan du se de två korta filmerna här nedanför. Trafiken genom tunneln flöt faktiskt på bra i år. I filmerna kommer vi söderifrån på A7.

Jag har hört att flera som inte har kört den här vägen förut att de är lite oroliga, men det behöver man inte vara. Det är bra skyltat, och om man tar det lugnt så går det bra.

Här är vi på väg in i tunneln under Elbe. Filmerna är filmade med min telefon, därav kvalitén, men man får i alla fall en inblick i hur det ser ut.

Vi stannade vid gränshandeln Scandinavian Park strax utanför Flensburg. Där finns det mycket bra parkering för både husbil och husvagn. Det går att övernatta där också, vi har gjort det en gång, och det gick bra.

Bilden ovanför är från Scandinavian Park 2014, jag tog inga kort där i år. Det som har hänt sedan dess är att långtradarna har fått en annan parkering precis bredvid. Här är det inga problem att parkera om man ska handla i gränshandeln.

Om man vill övernatta nära gränshandeln, i stället för att sova på parkeringen, kan jag rekommendera den här campingen, Uge Lystfiskeri og Camping i Danmark. Campingen ligger ca 3 mil från Scandinavian Park, och den har blivit en fast punkt för oss. Jag tror att vi har stannat där 4-5 gånger nu. Det finns ingen stad i närheten, men det är perfekt att övernatta här.

Adress:  Åbenråvej 95, 6360 Tinglev

Pris: 150 Dkr för två personer, utan el

Ägarna är trevliga. De har en stor karta med pluppar på i receptionen, där de visar vilka platser man har att välja på. Man kan åka in och titta på olika alternativ om man vill, och komma tillbaka och tala om vilken plats man har valt.

När man checkar in får man ett kort som fylls med valfri summa pengar, som används till dusch och tvättmaskin. Pengar som finns kvar på kortet får man tillbaka när man checkar ut. När man handlar i den lilla affären som finns i receptionen kan man välja att skriva upp det, och betala samtidigt som man betalar för platsen.

Platserna är stora och väl markerade. Campingen består av flera olika kvarter som avgränsas med höga träd och buskar. I varje kvarter får det plats 8 ekipage.

I år när vi var där i år var det väldigt torrt. Gräset var brunt och knastrade under fötterna. Vädret lovade regn, men det kom aldrig. Det var totalt eldnings- och grillningsförbud inom hela området.

Bilden ovanför texten är från i år, bilden nedanför texten är taget vid ungefär samma tid förra året. Vi står på samma plats, men olikheterna är slående.

På campingen finns tre sjöar och en pöl. I alla tre sjöarna sätter de i Regnbåge. Fiskekort köper man i automat vid sjön med samma kort som man använder till duschen. Runt sjöarna finns bänkar och några bord. Det är väldigt fint iordninggjort. I den lilla pölen ser man några fiskar som simmar omkring. Där är fiske endast tillåtet med metspö och för barn i målsmans sällskap.

En del av den stora sjön är stängd för fiskare. Där finns det en fin liten badplats med sandstrand.

Vi brukar stanna på den här campingen på vägen hem från södra Europa. Oftast är vi lite trötta efter gränshandeln, och här kan man vila upp sig. Ibland stannar vi en natt, ibland två. Stannar vi två nätter är det skönt att sätta sig med sitt metspö vid någon av sjöarna och bara njuta av stillheten. Vi har aldrig fått fisk, men vi har sett när de har satt i dem.

Två eller tre droppar regn fick vi, sedan blåste molnen förbi. Hoppas att campingens gräsmatta återhämtar sig tills nästa år. Vi kommer antagligen tillbaka oavsett.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s