2018-08-03, dag 22. Camping Aller-Leine-Tal.

På väg norrut. Den här sommaren har varit extremt varm, så skugga var ett av våra krav. Både för oss och för vår gamla katt. Vi tänkte åka runt lite i Danmark, därför följde vi A7 norrut från Rothenburg ob der Tauber. Det var väldiga köer i båda riktningar på A7 mellan Hannover och Hamburg.

När vi hade passerat Hannover körde vi mot en camping inte långt från Autobahn. Vi hamnade på Camping Aller-Leine-Tal. Ibland hittar man små, undangömda campingpärlor, och det här var en sådan.

Camping Camping Aller-Leine-Tal ligger längs A7 ca 2 mil norr om Hannover. Man gör en liten avstickare från motorvägen, och det är tillräckligt långt bort, ca 1 km, för att ljudet från vägen inte ska höras. Det finns en liten by i närheten, Essel, men där finns inget att göra. Inte vad vi kunde se när vi körde igenom, åtminstone. Har man husbil så är det här en typisk plats där man stannar och övernattar, och sedan far vidare.

GPS: N 52°41’22” E 9°41’53”

Pris: Två vuxna utan el 22 €

Antal platser: 100 enligt ACSI-katalogen

I receptionen var de väldigt trevliga och välkomnande. De pratade mycket bra engelska. Vi fick åka in och välja vilken plats vi ville ha själva. Vi behövde inte tala om vilken plats vi valde, det viktigaste var att vi bara tog en plats.

Platserna varierade i storlek, men vår 9-metersbil fick gott och väl plats på de flesta. Man fick ställa sitt ekipage hur som helst på platsen, bara man höll sig inom tomtgränsen.

Det fanns gott om lediga platser även på kvällen. Numren på platserna var svåra att se, men träden som fanns gjorde naturliga tomtgränser.

På den här campingen var det inga problem att hitta skugga. Det fanns massor av träd, buskar och andra planteringar.

Vägarna på campingen var bra. Det gick inte att köra fortare än gångfart på dem, och det gillar jag.

På campingen var det totalt grillförbud pga torkan och värmen. Inte ens gasolgrill var tillåtet. Vi provade campingens restaurang, och den var det enda som inte var bra på campingen. Servicen var väldigt bra, men inte maten.

Jag beställde schnitzel med campinjonsås, och fick en opanerad fläskkotlett med en sås där det fanns några burkchampinjoner och en himla massa ketchup. Såsen smakade bara ketchup, och var alldeles kletig i konsistensen.

Lelle fick någon form av köttfärslimpa med fett lindat runt. Det skulle vara fläsk, men det var bara fettet kvar.

Maten gick att äta, vi blev mätta, men gott var det inte.

Alltså: campa gärna här, campingen är väldigt trevlig och bra, men laga maten i bilen.

Precis bredvid restaurangens uteservering fanns en välutrustad lekplats. Det såg ut som att de skötte om den bra, och höll sakerna i toppskick.

Precis bredvid campingen ligger en liten å.

Utanför campingen finns den här lilla vägen, som leder ner till floden Aller. Det tar ca 5 minuter att gå från campingen.

Floden Aller är inte stor. Den flyter fram väldigt stilla genom jordbrukslandskapet. Det var riktigt mysigt där nere.

Det gick att bada i floden, men man bör vara simkunnig och ha badskor. Det var några ungdomar som kom dit och badade, och de sa att det var underbart skönt i vattnet. Det var lite halt att ta sig i och ur vattnet. Jag hade inga badkläder med mig, annars hade jag nog gjort dem sällskap.

Kommer vi tillbaka hit? Ja, om vi har vägarna förbi och söker efter nattläger.

 

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s