2018-07-22, dag 10. Frankrike och Camping Hautoreille.

Nu hade vi kommit på vart vi skulle åka. Vi ville göra ett nytt försök att se Gorges Du Verdon. Vi var ju tvungna att åka därifrån förra året pga bränder.

Vi styrde in i Frankrike från Luxemburg, och bockade bort betalväg ur GPS:n. Gratis småvägar är oftast trevligare. Man ser mycket mer än om man väljer motorväg.

Vi åkte igenom små byar, genom åkrar och odlingsmark, genom skog, och så kom nästa lilla by. Det tar lite längre tid, men det är det värt.

Ibland blir det lite väl trångt på de mindre vägarna. I såna här fall är det bara att hoppas att GPS:n hittar, för den här vägen finns inte i min kartbok.

Vi siktade på en camping i ACSI, Du Chateau. Den kändes väldigt skum. Jag fick en sån där konstig känsla i hela kroppen. Den här campingen kändes väldigt fel. Receptionen var stängd när vi kom, den skulle öppna sedan, enligt en lapp på dörren. Det fanns ett par husvagnar på campingen, i övrigt var den tom. Hela campingen kändes underlig, så vi åkte därifrån när vi hade tittat runt lite. Jag kan inte sätta fingret på vad det var, men magkänslan sa att vi skulle åka.

Vi siktade på en annan ACSI-camping, Camping Hautoreille. Det var en liten pärla. Här träffade vi resans gladaste campingvärd, Benjamin. Hela han lyste som en sol. Campingen var full av blommor och träd. Vilken kontrast mot den första vi stannade på.

Jag gillar när det ser ut så här vid reception och servicehus. Det fanns blommor och färger överallt.

GPS: N 47°53’42” E 5°23’41”

Pris, två vuxna: 19 €, inklusive allt, 1 baguette och 1 croissont

Campingen ligger ganska nära staden Bannes, mellan Nancy och Dijon.

Benjamin skrattade hela tiden, och pratade en blandning av franska, engelska och något annat språk. Det var bara att åka in och ta en plats, vilken som helst, bara den var ledig. Om vi behövde två platser åt våran bil så gick det också bra, utan kostnad. Inga problem. Behövde vi något annat? Inga problem. Säg till Benjamin.

På campingen fanns en restaurang. Den öppnade ganska sent, så vi köpte öl, vin, ägg och snacks i receptionen medan vi väntade på att restaurangen skulle öppna. Något annat fanns inte att göra i närheten.

På campingen fanns en liten loppis. Den var öppen, men det fanns ingen där. Vill du handla, ropa på Benjamin, stod det på en griffeltavla.

Vi hittade en bra plats under några träd. Det var inte svårt, det fanns olika träd över hela campingen. Platserna var numrerade, men det var lite svårt att se. Det gjorde inget, träden och buskarna fungerade som naturliga gränser mellan platserna.

Servicehuset var rent och fräscht. Toatömning fanns vid receptionen, men vi hittade ingen spillvattentömning. Vi letade inte så noga efter det heller, eftersom vi inte behövde tömma. Färskvatten bar vi i kannor från servicehuset närmast oss.

En gran har väl de flesta sett, men den här var lite rolig eftersom kottarna växer uppåt.

I restaurangen fanns en salladsbuffe, som man fick plocka av medan man väntade på maten. Det fanns massor att välja på, men jag är inte mycket för sallad, så jag plockade bara lite. Lelle däremot hittade många olika röror och sallad och diverse annat.

Jag åt fläsklägg, och Lelle åt fisk. Maten smakade bra, men det var lite underligt att äta pommes till. Både till kokt fisk och fläsklägg. Vi är ju vana med rotmos som tillbehör till fläsklägg. Ja ja, huvudsaken att smaken var bra. Servitrisen var en äldre dam som bara pratade franska. Hon var inte särskilt trevlig. Benjamin sprang runt och lättade upp stämningen med sitt skratt på restaurangen, när han inte sprang till receptionen eller kiosken eller sin loppis.

Pris på restaurangen, maten, två öl och en liten karaff med vin: 48.40 €.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Camping och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s