2018-07-21, dag 9. Luxemburg, diesel och Op der Sauer.

Vilken dag det blev. Vi tänkte utforska campinglivet i Luxemburg lite mer, för det verkar vara ett trevligt land.

Åk med tom tank, och tanka precis efter gränsen, fick vi höra. Det skulle vara väldigt billigt där.

Redan vid avfarten från motorvägen var det kö till macken. Hade vi inte varit tvungna att tanka, hade vi farit vidare. Det fanns till och med vakter som dirigerade i vilken fil man skulle åka. Vi hamnade i vänsterfil.

 

När vi närmade oss pumparna såg vi att det inte skulle funka, eftersom tanklocket satt på fel sida. Personbilarna drog slangen över taket eller under bilen, men det går ju inte med en husbil. Tänk er att byta fil i den här trängseln. Jag fick helt enkelt gå ut och dirigera och rekognoscera lite.

Kön rörde sig i snigelfart. Till slut förstod vi varför.

När man hade tankat, körde man fram till en kassa för att betala. Det var många turister, med diverse olika betalkort. Vissa fungerade, andra fungerade inte. Så fort det krånglade för någon, tog det tvärstopp, eftersom folk som hade tankat klart inte kunde köra från pumparna på grund av kön till kassan.

När man körde ut från kassan var det en tvär sväng med decimeterhöga kanter, och ett tak på en byggnad att hålla koll på. Vi hamnade efter en ovan husvagnsförare som fastnade och fick ta ett antal omtag. Vi kom precis ut, utan att köra på något. Trångt som 17.

Var det billigt, då? Ja, det var det. 1.1 € litern diesel. Var det värt över 1 timmes kö och kaos för att tanka? Nej, det var det inte.

I Luxemburg är det fint att åka. Vägarna är bra, men lite smala ibland. De flesta visar hänsyn när man kommer med husbil, många stannar och står still tills man har passerat varandra i byar. Det är trevligt att vistas på vägarna här.

Landskapet är vackert. Det är väldigt kuperat på vissa platser, men fortfarande bra vägar.

Vi siktade in oss på en camping i ACSI-katalogen där det skulle finnas fin natur att se på runt omkring. Det skulle finnas ett fint vattenfall bland annat. Campingen heter Neumuhle Kat. 1. När vi kom fram skakade de bara på huvudet. Inga platser för stora husbilar.

Camping nummer två ur ACSI-katalogen, Camping Plage Beaufort, samma sak. Inga platser för stora husbilar.

Ja ja, tänkte vi. Vi tar väl ett säkert kort istället då. Camping Op der Sauer. Också ur ACSI-katalogen. Där har vi varit förut, lite tråkigt att åka tillbaka, men campingen är helt ok och vi vet att vi får plats. Det skulle bara ha varit roligare att se något annat.

Framme vid Op der Sauer. Här parkerar man, går till receptionen och får en plats. Tjejen i receptionen är väldigt trevlig och bra att ha att göra med. Dessutom är hon väldigt glad, och pratar flytande engelska, tyska, franska och allt vad det var.

GPS: N 49°51’55” E 6°10’12”

Pris, två vuxna: 15 €

270 tomter enligt katalogen

Jag gillar området uppe vid receptionen. Där finns tomtar, lyktor, blommor och en massa pynt. Där finns också några stolar utspridda, eftersom de har gratis wifi-zon där.

Vi fick en plats precis bredvid floden. Utanför campingen finns en gång- och cykelväg som leder in till Diekirch. Nedanför den ligger floden, så det är svårt att se den från bilen. Man hör vattnet som rör sig i alla fall.

Vi var lite oroliga att vi skulle bli inparkerade när vi stod vid floden, men det löste sig. Eftersom vi har stor bil placerade de ingen på platsen mellan oss och grannen bakåt. Smidigt.

Det finns stora gräsplaner med träd. Platserna är hyfsat stora och väl uppmärkta.

Det finns ett litet servicehus med toaletter och handfat i ena änden av campingen. Dusch, tvättstuga, toatöm osv finns i ett större servicehus i andra änden av campingen, så det blir en bit att gå.

Det här är en camping med stora ytor. Man behöver inte oroa sig för att inte få plats, om det inte skulle vara något speciellt på gång i Diekirch.

Vi bokade bord på campingens restaurang, The Smugglers Inn. Man bör boka bord, för hit kommer folk som inte bor på campingen också. Maten är otroligt bra. Servicen likaså.  Sist vi var där åt jag den största schnitzeln som jag har sett, men de serveras bara på onsdagar. Jag valde spare ribs istället, och Lelle åt biff. Väldigt bra mat, tyckte vi båda två.

Pris: 57.55 € för mat och fyra stora öl.

Om Helen

Kvinna, född 1970. Har både sambo, barn och katt. Tycker om att fota och att kuska runt i husbilen. Drömmer om att vinna alla de där miljonerna så att jag kan sluta jobba och bara resa runt på heltid. Tycker om djur, natur och lugn och ro, och är nästintill folkskygg ibland. Jag tycker också om att fiska, lyssna på musik (mest punk, rock, irländsk och annat röj) och att läsa.
Detta inlägg publicerades i Betraktelser och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s